Diskuze a otázky - VYSVĚTLETE MI TO EKONOMICKY ...

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 18:58:15 |

Nechápu jednu věc a ted se vás na to zeptám a budu žádat rozumnou odpověd.

Proč většina firem musí vykazovat nějaký růst ? Všude čtu každej rok třeba že "Siemens v minulém roce zvedl svojí produkci o 70%" ... a všichni jsou štastní ... ale proč je to pak najednou takovej průser, když o rok později produkce klesne třeba o 30 % .... sakra tak když jeden rok produkce vrostla o 70%, tak druhej rok si to ta firma přece může dovolit né ? Nebo proč je to takovej průser vždycky ? Proč každá firma při poklesu začne panikařit a propouštět a blá blá ? ...

reagovat

Nejlepší odpověď podle uživatelů

uživatel eliminován | 1. 01. 1970, 01:20:37

Když firma zvedá výrobu - zvedá i náklady, což znamená, že když není o jejich výrobky zájem, tak jejich náklady převýší zisky a firma je ve ztrátě. No a když tu ztrátu není schopen pokrýt ani rezervní fond, tak je to v háji !617!

V diskuzi je 31 příspěvků a shlédlo ji 1307 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 25. 03. 2009, 15:16:25

> JitkaDvorakova k tomu se dá říct jenom jediné.
nikdy nevěř učitelům. kdyby fakt něco uměli, tak neučí, ale podnikají.

Smazanej

Smazanej | 24. 03. 2009, 22:21:16 | více příspěvků | napsat uživateli

Když vyrábíš více, tak musíš přijmout i nové zaměstance (mzda), nakoupit nové stroje (leasingové splátky), popřípadě rozšířit prostory (nájem, nákup, úvěr), zvýší se ti odběr energií, do dalšího roku i tedy zálohy

a máme tu nový rok

propouštíme (odstupné), stroje stojí (leasing běží dál) a pokud jsme rozšířili prostor tak vesele platíme úvěr...

thevalheru

thevalheru | 24. 03. 2009, 18:42:02 | více příspěvků | napsat uživateli

akcionari, plneni kovenantu apod...

uživatel eliminován | 24. 03. 2009, 15:33:25

sea:áále..nikam nesměřuju..přiznám se, že mě jen trochu leží v žaludku to když nám sebevědomá učtelka marketingu bravurně sdělí všechny předpoklady úspěchu a praxe to ňák nepotvrzuje..jinak by nešly do hajzlu firmy Konica a Minolta s analogovýma fotoaparátama(a před nima firma Eumig s analogovýma kamerama),zjevně neschopný se restrukturalizovat na výrobu jinýho,byť příbuznýho výrobku..nebyla by žádná podivná krize,když mechanismus vzniku a léčbu příznaků řešil od devětadvacátýho Keynes a celá plejáda jeho následovníků...firma Fuji by neprohučela pár stovek milionů dolarů na APS systému(pokusu zavést novou formu analogového filmu v době kdy už nastupovaly digiťáky),což byl jasnej neúspěch zřetelnej od začátku i mě jako laikovi..atd...atd...!923!
Čemu pak má čověk věřit..!2!

uživatel eliminován | 23. 03. 2009, 12:57:20

> JitkaDvorakova nakolik je stát špatným hospodářem, to nevím. těžko říct. když se mu tam střídají různé vlády (včetně komančů a cssd).
ale nejspíš máš pravdu s tím, ze jedinej, kdo opravdu dokáže něco aspon trochu "zaručit" je právě stát .... určitě víc, než banky (aspon doufám).

pri individuálním důchodovém spoření se logicky pak uz důchody podle spotřebního koše počítat nebudou moct. (aspon ne ty ze spoření)

ale celkově je to asi nenápadnej pokus o vyšší zdanění schované za důchodovou reformu. (a navíc je to zdanění i chudých vrstev a ty jsou na to obzvlášt citlivé, takze by asi jinou formu tak snadno nestrávily :o)
navíc s "výhodou" toho, že na vaše peníze nebude moct sáhnout žádná vláda, která by chtěla řešit nějakou svoji krizi (aspon teda ne sáhnout přímo ... i kdyz ona to stejně zmrví inflací a bůhvíčím)

ale nějak se ztrácím v tom, o co ti vlastně jde. kam těma otázkama směřuješ?

uživatel eliminován | 23. 03. 2009, 12:29:57

sea: ale k tomu spoření. ti lidi si odkládají dejme tomu to pětikilo z dvoutisícové výplaty, ale to se jim úročí. a to tempem, které je (doufám) srovnatelné s rychlostí růstu platů a růstu výkonu ekonomiky. takže pětikilo odložené před pár desetiletíma má srovnatelnou hodnotu, jako dnes odložených pár tisíc


ale tak to není..proto mluvím o deseti a jednom rohlíku za dvě koruny a těch důchodech vyplácených podle spotřebního koše ..a nevypočitatelných faktorech..pokud například stát vyhlásí bankrot(nebo měnovou reformu,jak to eufemisticky Klémovi nohsledi nazvali v třiapadesátým),zlikviduje to soukromý úspory..ale ne to co ty dostaneš od státu řekněme ve vzdálené budoucnosti jako důchodce ...ovšem zlikviduje to tvoje důchodový připojištění v bance..
Chci říct že stát je jediná instituce natolik silná aby byla schopná finančních operací typu"dnes si od tebe budu brát pět procent tvých příjmů a v budoucnu ti budu vyplácet starobní důchod v nominální hodnotě např. padesáti procent průměrného platu aktuálního za dvacetpět let.." U banky není jistou věcí jestli např. za čtvrtstoletí vůbec bude existovat...A říkám,že tady není problém v tom že je stát špatným hospodářem..tyto případy umí ošetřit líp než jakákoliv jiná instituce pokud nebude docházet k velkorysýmu rozkrádání jaký u sousedů na západní straně hranice nemá obdoby a proto jsou tam kde jsou..!923!

uživatel eliminován | 1. 01. 1970, 01:20:37

Nainvestujou penize proste a pak musijou setrit kdyz se investice nevyplati ..

uživatel eliminován | 23. 03. 2009, 12:07:48

> JitkaDvorakova
ok. kdyz me teda nezkoušíš, tak příště aspon stručně zrekapituluj, s čím souhlasíš.

ad. individuální důchodové spoření
zřejmě to nedokáže vyřešit všechno, ale určitě to dokáže dost ulehčit sociálnímu systému .... a to tak, že v ideálním případě se bude muset v důchodě stát starat jen o těch pár socek, co si nic nenašetřily. (vím, že zatím se počítá s tím, ze bude stát nejaky prachy vyplácet každýmu).
ale k tomu spoření. ti lidi si odkládají dejme tomu to pětikilo z dvoutisícové výplaty, ale to se jim úročí. a to tempem, které je (doufám) srovnatelné s rychlostí růstu platů a růstu výkonu ekonomiky. takže pětikilo odložené před pár desetiletíma má srovnatelnou hodnotu, jako dnes odložených pár tisíc. už jenom proto, že bylo uloženo dřív. (kdyztak mi to spočítej, jestli se pletu)

ta úvaha o úskalích produkce bez lidí, je zajímavá.

uživatel eliminován | 23. 03. 2009, 11:55:40

sea:nezkouším tě..
jenže co říkáš o individuálních spořících účtech je podle mě buďto licoměrnost nebo hloupost,podle toho kterýho konkrátního mluvčího..
!2!
Výše důchodů přidělovaných státem se určuje podle spotřebního koše v okamžiku přidělení a následně se dále valorizují..v úvahu se bere počet odpracovaných let,ne výše příjmů během doby důchodového pojištění..Proč?
Protože není na světě síla,která by dokázala vyjádřit změny peněžních hodnot v divokých zákrutech dvacátýho,natož jednadvacátýho století..kdybys byl dnešní důchodce,jehož kariéra pracovní kariéra začala v roce 1960,tak odkládání pětistovky měsíčně by znamenalo škarohlídství a pesimistický spoření spousty peněz,řekněme čtvrtiny platu..dneska pětikilo není nic..a není účet důchodovýho spoření který by inflaci v této míře dokázal vzít v potazůprostě lidi dneska chodí do práce za dvacet tisíc a koupí si za ně tolik co kdysi za dva..ale tvůj spořicí účet se bude pořád chovat tak že za dvě koruny koupíš deset rohlíků a ne jeden...to je důvod proč sy myslím že individuální spořicí účty jsou podfuk..a další věc..je třeba vzít v úvahu zvyšování produktivity práce..každoroční,trvalý a se zvyšující se mírou automatizace v podstatě bez hranic..až do okamžiku kdy se produkce obejde úplně bez lidí..a ti budou mít za úkol jen spotřební funkci..což může být hroznej průser,pač dokud někdo chce a nezbytně potřebuje aby makali,dřív nebo pozděj je musí nechat do výroby kecat..takhle by si majitel výrobních prostředků dělal naprosto neomezeně co by chtěl..!873!!923!

Biker18

Biker18 | 23. 03. 2009, 03:36:53 | více příspěvků | napsat uživateli

sou to totiž kurvy nenažraný!415!

uživatel eliminován | 23. 03. 2009, 03:34:29

protože ty svině nenasytné nemaj nikdy dost !1245!

tew.cc

tew.cc | 23. 03. 2009, 01:54:05 | více příspěvků | napsat uživateli

protoze uz sou zvykly na to co vydelaj a pocitaji s tim co budou mit z mnulyho roku nestradaji to ale pocitaji s tim a nakupuju a maji to ve firme v obehu a ne v hotovosti.. a ted mozna placam sracky..a le tak skusit sem to musela...sub zdrbnete mne:D

betunka22

betunka22 | 23. 03. 2009, 01:43:18 | více příspěvků | napsat uživateli

!863!

Johny_82

Johny_82 | 23. 03. 2009, 01:36:00 | více příspěvků | napsat uživateli

Pravděpodobně to tady už zaznělo, ale většinu zisku společnosti opětovně investují, nedělají si nějakévelké "zásoby" :) Čili jsou v situaci, kdy musí být v podstatě permanentně v zisku, jinak mají problémy...

uživatel eliminován | 23. 03. 2009, 01:05:55

> JitkaDvorakova nejsem ekonom, ale zkusím si trochu zafantazírovat a odpovědět ti.
důchody se platily ze státních rozpočtů ... a ty zase z daní.
snad všechny státy hospodaří spíš s dluhem, nez s přebytkem,
takže na důchody není naspořené nic.
proto se taky jako řešení vidí to, že si lidi budou sami spořit na důchodových účtech,
ty budou odděleny od státních rozpočtů, a tak jim je nikdo nepromrhá během jejich aktivního pracovního života. (pokud to neudělají ti lidi sami).
ovsem tento systém jeste zavedenej není ... nebo jen krátce, takze si lidi jeste naspořit nedokázali,
tím pádem by je musel živit stát,
z rozpočtů,
tj. z daní.
takže by musel zvýšit daně,
a tím pádem by mu utekl ze státu všechen ten kočovnej nadnárodní kapitál.
a stát by byl v prdeli.
nehledě k tomu, ze by se málokomu chtělo tak vysoké daně platit,
coz by s sebou neslo taky takové různé jevy, které jsou dost nežádoucí,
takze jediné rozumné řešení je zatím si udržet poměr těch x pracujících na y důchodců, kterej je snesitelnej.

ale stejně si myslím, že odpověd znáš a jen králíka zkoušíš
(nebo možná mě)

a ne že to ukážeš uglymu. on ekonom je a mohl by si ze mě pak dělat srandu, víš jakej je !24!

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 21:50:35

sea: seš si jistej,že důchody se zvedly v uplynulých čtyřiceti letech několinásobně svou reálnou,ne nominální hodnotou?
Nemám dojem že by čeští starobní důchodci byli ve vatě natolik aby si kupovali baráky v teplých krajích jako jejich němečtí současníci ..a při zdůvodňování nutnosti posunu důchodové hranice levicoví i pravicoví papaláši melou o tom že vůbec nemají prachy..ne že by třeba dávali jako důchod míň..!873!!923!

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 21:08:54

Úkol je vydělávat víc a víc a když v jednom roce je 70% a ve druhým jen 30% tak jim asi klesla poptávka oproti loňskému roku!811!

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 20:19:21

> JitkaDvorakova a nebo se zvedají důchody

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 20:17:08

aha!16!

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 19:59:39

Podivejte se takovy Štenberg jak ten maka na 110% nebo jiní soudruzi.

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 19:45:31

To nic néni králiku,to seš furt v mikru,ale ráda uslyším vod ňákýho znalce jak to,že při každoročním-buďme hodně skromní-několikaprocentním růstu národního produktu najednou nějaká partička začne vykládat,že néni na důchody a proto musí posunout hranice odchodu do starobního důchodu a bla,bla,bla..
Podle kupeckých počtů by vycházelo že za dobu pracovní kariéry jednoho člověka(cca 40 let) se celkový výkon ekonomiky zněkolikanásobí(pokud si to dotyční nějakou válkou nerozsekají,což se ale v Evropě už šedesát let nestalo),nebo je něco špatně v halasně proklamovaných datech o výkonu ekonomiky..nebo se velká část ztrácí v tajemným Centru jako za šokialismu a rozděluje neoficiálníma cestama.. potom je na místě stimulace provaznickýho průmyslu, aby každej kandidát dostal svůj špagát a nemuseli si je k exekuci pučovat..!923!!822!

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 19:31:34

tywe kralik.....on jeste zije ? !811!

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 19:24:36

V každé firmě záleží na vedení,každá firma má zřejmě své cíle a pokud je vedení neplní,tak nastává zřejmě personální změna,a tak to bude v pořádku synku!!1382!

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 19:23:23

protoze ten zisk jim nezustane ve vetsine pripadech na konte ale investuji do novych technologii apod. aby se jim dalsi rok opet zvysil zisk...

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 19:10:33

to máš jak s koksem. kdyz celej rok denne dáváš dva gramy, tak si na ně vytvoříš toleranci a kdyz pak budes dostávat jenom gram a půl, tak máš pocit, jako bys abstinoval

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 19:08:53

Nerozumný uvažování některejch lidí se nedá rozumě vysvětlit... kdyby měli něco jako mozek, tak věděj, že nemůžou produkova tolik pořád, takže produkci zvýšej o míň, a potom to tak udržej

uživatel eliminován | 22. 03. 2009, 19:07:22

proště nebudou mít už takové zisky jako ten rok předešlý....!1351!

uživatel eliminován | 1. 01. 1970, 01:20:37

Když firma zvedá výrobu - zvedá i náklady, což znamená, že když není o jejich výrobky zájem, tak jejich náklady převýší zisky a firma je ve ztrátě. No a když tu ztrátu není schopen pokrýt ani rezervní fond, tak je to v háji !617!

uživatel eliminován | 1. 01. 1970, 01:20:37

Ptž, když minulej rok měli zisk 70%, čekají, že tento rok to bude podobně.. a prostě s tím počítají jako s hotovou věcí.. můžou si dovolit víc utrácet, zvedat platy, odměny, výlet a td.. a teď když mají zisk nižší sou f ..., protože jim ty "rozházený" prachy budou chybět.. !1252!

fuckooff

fuckooff | 22. 03. 2009, 19:02:51 | více příspěvků | napsat uživateli

všichni chtějí prachy a to každý rok víc a víc a proto, ale nehledej v tom nic rozumného, je to čistě pudové

předchozí | 0 | 30 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

rokfirmaprodukceprůserrůstodpověďtedkaždejvětšinasiemensdruhejvěc

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑