Diskuze a otázky - Proč neroste naše ekonomika?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 14. 10. 2022, 15:01:45 |

Když zde skončila dogmatická sociální totalita tak jsme se naivně těšili na to, že zde poroste rychle naše ekonomika, pokud se podíváme na Polsko a Maďarsko tak zjistíme to že ani zde nedošlo k růstu ekonomiky, to znamená že chyba není v naší vládě, ale chyba je někde jinde? Problém s růstem ekonomiky je o tom pochopit příčiny a jejich následky, roste zde to, co se má dobře a logicky neroste to co se má zle.

Proč se máme zle, a tak ekonomicky nerosteme? Podívejme se do přírody, zde situace určuje, co se má dobře, a tak to bude růst, je to celé o přizpůsobení situaci a tím je zde zisk výhod a následkem je růst. To, co je nemocné se už nedokáže přizpůsobit situaci, a tak zde není ani ekonomický růst, naše společnost je nemocná, a tak není schopná se přizpůsobit změnám, které mění situaci u ekonomiky a politiky.

Končí pomalu a jistě doba ve které největší zisk byl vytvářen prací dělnické třídy, přichází nová doba, ve které se největší zisk vytváří prací, kterou dělají lidi, co mají vysokou školu a dlouhou praxi. Když si kupuji spotřební zboží tak na většině zboží je informace o tom, že bylo vyrobeno v Číně a brzo zde bude i informace o tom že zboží bylo vyrobeno v Indii, je to o levné pracovní síle, které nedokážeme konkurovat.

Co se ale ekonomicky stane, když dojde k tomu, že zde bude umělá inteligence a potom přijdou autonomní roboti? Najednou na spotřebním zboží bude napsáno vyrobeno roboty a už se nebude uvádět kde to bylo vyrobeno. Robot prezident bude vyznamenávat roboty, práce pro lidi nikde na světě nebude, uvažuje se už o tom, že se budou lidem dávat peníze i když nepracují, aby se lidi nebouřili.

To by logicky bylo možné, pokud bychom mohli chytře parazitovat na práci strojů a programů optimálně a dlouhodobě. Zní to jako ideální politický program pro novou digitální globální společnost, ve které pro nás už není těžká špinavá práce trestem. Jenže nebude to trvat evolučně dlouho a umělé inteligenci dojde to, že člověk je zde zbytečný a jenom parazituje na práci umělé inteligence a práci strojů, nejsou lidi tak nejsou s lidmi problémy.

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 160 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑