Diskuze a otázky - \"Kristus áno, Cirkev nie?\"

úvodní strana | aktualizovat | dolů

Martinper

Martinper | 1. 11. 2008, 19:25:21 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Dnes je veľmi obľúbené anticirkevné heslo:"Kristus áno, Cirkev nie!" Veď čo má spoločné Kristus s tou bandou farárskych darmožráčov, však? No čo tak aj trochu iný pohľad?
Tak za prvé: Cirkev, to nie sú len "farári", ako verejnosť zvykne mylne nazývať všetkých katolíckych kňazov, Cirkev tvoria spoločne všetci pokrstení ľudia!!! Kňazi nie sú Cirkev, sú súčasťou Cirkvi, teda spoločenstva veriacich, mystického tela Kristovho, ktorého je Kristus Hlavou. Ich úlohou je Cirkev viesť, riadiť a posväcovať, no opakujem, oni netvoria Cirkev!
Cirkev nemá hranice, pretože zahŕňa všetkých ľudí všetkých dôb, pretože Kristova vykupiteľská obeť bola položená za všetkých, nie len za nejakú skupinu ľudí. (odtiaľ pojem "katolícky", teda"všeobecný"/
A za druhé: Ten zaujímavý názor: "Kristus áno cirkev nie"... Myslíte, že je možné oddeliť Krista od Cirkvi? Odpovedá nám autor listu Efezanom: "on, Kristus, Hlava Cirkvi a Spasiteľ tela (porov. Ef 5, 23/, ,,miluje Cirkev a seba samého vydal za ňu, aby ju posvätil očistným kúpeľom vody a slovom, aby si sám pripravil Cirkev slávnu, na ktorej niet škvrny, ani vrásky, ani ničoho podobného, ale aby bola svätá a nepoškvrnená,,(Ef 5, 25-27/
A keďže Kristus je hlavou cirkvi a vy nadávate na Cirkev, ba priam ju nenávidíte , tak zároveň tým nadávate a nenávidíte Krista, ktorý nás bude súdiť. A čo si myslíte, čo vám on na to povie a čo za to dostanete?
Poviete, že Cirkev vôbec nie je svätá a nepoškvrnená, lebo je to len banda po moci a peniazoch bažiacich papalášoch?
Pre upresnenie: Katolícka Cirkev je ustanovizeň ľudská a božská. Tá ľudská, to sú ľudia so svojimi chybami a hriechmi, vybratí z ľudu a ľudia ako ostatní. Preto sa aj v Cirkvi stávajú veci nepekné až otrasné, pre ktoré potom sama Cirkev trpí. To sú však chyby a omyly, niekedy možno aj, ak chcete, svinstvá, jednotlivcov, pre ktoré je nezmyslom obviňovať všetkých. Nie nezmyslom, hlúposťou! Ale veľkou tragédiou je i to ak vy nie ste silné osobnosti a kvôli takýmto nehodným ľuďom sa dáte ľahko pohoršiť a tak nielenže odpíšete celú Cirkev, ale dokonca začnete na ňu aj nadávať, ohovárať ju...a tak týmto vaším konaním si sami pred Bohom,ale aj ľuďmi veľmi poškodíte a niekedy až osudne. Nebojte sa tí ktorí vás pohoršili budú za to Bohom veľmi tvrdo potrestaní. Veď aj Boh v Biblii hovorí:" Kto pohorší jedného z mojich najmenších / tým myslí vás/ tomu nebude odpustené. Je tam však aj stránka božská, tá je svätá a nepoškvrnená, to je sám Kristus prítomný v Cirkvi, samo tajomstvo vykúpenia prítomné v Cirkvi. Táto stánka Cirkvi je nepošpiniteľná človekom, lebo nie je ľudská a neprináleží človeku. Sem ľudská bieda nesiaha.
Ale pozor! Mnohokrát sa stáva, že vaše útoky voči Cirkvi sú zaujaté a absolútne neopodstatnené, pretože keby ste dostali vysvetlenie od fundovaného človeka, tak by ste určite upustili z veľa vašich neoprávnených atakov ktoré vyplývajú z vašej neznalosti o skutočnom vnútornom fungovaní Cirkvi a Božom zákone.

Cirkev nebude nikdy taká, akú by ju chceli mať ľudia /Jim Forest/

reagovat

V diskuzi je 13 příspěvků a shlédlo ji 982 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 1. 11. 2008, 21:36:03

desatky, inkvizice statisice zabitych jen proto, ze si dovolili mit majetek, a to vse ve jmenu Boha tohle nemluvi ve prospech cirkve.... uprimne receno nikdo nevi, co je po smrti jestli vubec neco, takze si budu uzivat za zivota...a kdyz uz vira tak vira ve vesmir, v sebe sama, v neco co je nad nami, ale nemam potrebu tomu rikat buh...jinak fandim budhismu...!1!

uživatel eliminován | 1. 11. 2008, 21:23:52

veškerá organizovaná náboženství jsou špatná

uživatel eliminován | 1. 11. 2008, 21:08:35

zapomen ..este abych to cetla!934!

uživatel eliminován | 1. 11. 2008, 20:26:06

také dlhé!1333!!2!

uživatel eliminován | 1. 11. 2008, 19:52:48

Nechce se mi to číst....!383!!684!

uživatel eliminován | 1. 11. 2008, 19:46:23

myslím si že spousta lidí se tu nerbude zdržovat čtením...a já taky ne sry!1365!

uživatel eliminován | 1. 11. 2008, 19:38:59

Ou..to číst nebudu sorry !1228!

uživatel eliminován | 1. 11. 2008, 19:37:20

A tímhle se zasírá místo na internetu.

uživatel eliminován | 1. 11. 2008, 19:35:41

hehe myslím, že se obejdu bez toho, abych tohle četl!121!

uživatel eliminován | 1. 11. 2008, 19:34:40

to bych neprecet ani kdybych musel...

sonson

sonson | 1. 11. 2008, 19:29:07 | více příspěvků | napsat uživateli

cirkev je firma na penize ^^

uživatel eliminován | 1. 11. 2008, 19:27:13

hele tihle nikoho neohromíš....moc dlouhý a lidi takový příspěvky nečtou....ale církev je zlo no, souhlas

Martinper

Martinper | 1. 11. 2008, 19:26:58 | více příspěvků | napsat uživateli

Poviete, že Cirkev vôbec nie je svätá a nepoškvrnená, lebo je to len banda po moci a peniazoch bažiacich papalášoch?
Pre upresnenie: Katolícka Cirkev je ustanovizeň ľudská a božská. Tá ľudská, to sú ľudia so svojimi chybami a hriechmi, vybratí z ľudu a ľudia ako ostatní. Preto sa aj v Cirkvi stávajú veci nepekné až otrasné, pre ktoré potom sama Cirkev trpí. To sú však chyby a omyly, niekedy možno aj, ak chcete, svinstvá, jednotlivcov, pre ktoré je nezmyslom obviňovať všetkých. Nie nezmyslom, hlúposťou!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

církevkristusnieánočotrochaľudiaspoločnépohľadktoréhoinýúlohasúčasťoukňazitvoriaichpokrsteníhlavafarářanticirkevnékristovhoveľmiverejnosťvšetcikňazovveriacichviesťobľúbenénazývaťkatolíckychlenposväctělospoločnebandariadiťvšetkýchhesloakodarmožráčovspoločenstva

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑