Diskuze a otázky - pomoc jak mám uvařit....

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 6. 04. 2009, 14:23:14 |

Prosím vás kdo pak mi poradí jak uvařit vážně dobrej guláš???? !1218!

reagovat

Nejlepší odpověď podle uživatelů

petulka.pohodarka

petulka.pohodarka | 1. 01. 1970, 01:20:39

hodně cibule, nakrájet nadrobno, osmažit na oleji do tmava, pak k tomu přidat na kostičky nakrájené hovězí (může být i vepřové), pokmínovat, osolit, maso osmažit aby pustilo šťávu, přidat protlak, majoránku, česnek, pepř a červenou papriku (nebo gulášovou směs - se prodává už napytlíkovaná),zaleješ horkou vodou a vaříš dokud maso dost nezměkně (cca 50 min), já ještě přidávám bujon aby to mělo výraznější chuť

V diskuzi je 37 příspěvků a shlédlo ji 1026 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 7. 04. 2009, 10:08:23

kup si kuchařku !994!:DD

cocaine86

cocaine86 | 7. 04. 2009, 09:56:31 | více příspěvků | napsat uživateli

tady nic moc teda jsem myslel ze pres zradlo je tu vic lidi :D:D

uživatel eliminován | 7. 04. 2009, 09:29:35

a jeste si muzeme uvarit segedynsky gulasek ;-)

uživatel eliminován | 1. 01. 1970, 01:20:39

Tak pridam jeste burtgulasek (pro chude a nebo ty co nemaji hodinu cas)...

Spoustu cibule (500g) pokrajime na takovej prumer (1x1cm) hodime do vetsiho hrnce na olej (kdo ma sadlo, ma se, kdo nema, ma smulu). Osmahneme do zlatohneda. Kdyz bude vic, zasadne to nevadi, ale nespalit uplne. Prihodime na burtiky nebo tocenak nakrajeny na kousky (2x2cm, je docela potiz dneska najit burt, ktery neni jenom obarvena houska, ale aby v nem bylo i maso - ty s cenou zacinaji na 100Kc/kg). Burtu opet tak 500g. prihodime kmin, sul, pepr, jakmile je trosku osmahnuty, tak papriku a gulasove koreni (je to jen smeska a lze si to namichat doma). To ze se to na dne trosku pripaluje vubec nevadi. Pak prihodine tak 500g brambor na kousku (2x2cm) a dal osmahavame. Po prelijeme varici vodou (minimalne 1.5l), prihodime 1-2 hovezi bujony, promichame a varime a varime, zhruba 20-30 minut. Ted uz jen dochutime (sul pepr) a pripadne prihustime moukou nebo jiskou. E voila.

cocaine86

cocaine86 | 7. 04. 2009, 09:16:38 | více příspěvků | napsat uživateli

furt si myslim ale ze ten gulas bude o dve urovne vis nez ten z pytliku a navic nesnasim vodovy gulase... gulas by mel byt husty se spoustou cibulky hmmm denska sem jasnej dam si gulas k obedu :D:D

uživatel eliminován | 7. 04. 2009, 09:14:40

> cocaine86
na to by leckdo (tedy kuchar) rekl, ze gulas zahustuje jenom amater :-) A v podstate je to pravda, zahusti ho cibule, ale musi ji byt dost - a zase jak se rika, kolik masa, tolik cibule...

cocaine86

cocaine86 | 7. 04. 2009, 09:05:32 | více příspěvků | napsat uživateli

Tak tohle je gulas kterej se da jist tam to je kekel kterej ma vypadat a chutnat jako jidlo !927!

cocaine86

cocaine86 | 7. 04. 2009, 09:05:01 | více příspěvků | napsat uživateli

Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Vepřové maso podle potřeby očistíme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kostičky.

V papiňáku rozehřejeme sádlo, ale můžeme i olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Když je cibule růžová, přidáme kostky masa a zprudka je osmahneme. Základ guláše osolíme, opepříme a okořeníme kmínem, majoránkou, paprikou a podle chuti přidáme masox a chilli koření. Nakonec přidáme česnek a vše jen velmi krátce osmahneme a zamícháme, aby paprika nezhořkla.

Základ zalijeme vroucí vodou, uzavřeme, zmírníme teplotu na polovinu dusíme asi 45 minut. Mezitím si očistíme papriky a nakrájíme je na kostičky 1 x 1 cm. Pak hrnec opatrně otevřeme a vypečený základ opět zalijeme zhruba litrem vroucí vody. Guláš přivedeme k varu, vsypeme připravenou papriku a jen několik minut společně povaříme, aby paprika pouze změkla a nerozvařila se.

Před zahušťováním naposledy ochutnáme, doplníme podle chuti koření, a pokud se nám zdá vepřový guláš málo hutný, můžeme přidat kostku masoxu, a kdo má rád ostřejší, může přidat chilli koření.

Maďarský vepřový guláš zahustíme polohrubou moukou, kterou rozkvedláme asi ve 2 dl studené vody a za stálého míchání pomalu přiléváme do vroucího guláše. Lijeme, dokud se nám guláš nezdá tak akorát. Pak guláš povaříme ještě tak 5 minut a můžeme podávat.

Maďarský vepřový guláš je nejlepší druhý den, podávaný s bramborovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem a pivem.

Doporučení: Po vypečení základu doporučuji tuto hmotu přelít do běžného hrnce a pokračovat v něm, případná připálenina v papiňáku nám pak guláš nenahořkne.

uživatel eliminován | 7. 04. 2009, 08:58:31

cocaine86: aha, ja tu vidim jenom jednu realnou radu od petulky a ostatni jsou <>viny ;-)

uživatel eliminován | 7. 04. 2009, 08:57:39

Jinak tazatelka vlastne nerekla jaky gulasek rada? hovezi, bramborovy, veprovy, burtgulas....

cocaine86

cocaine86 | 7. 04. 2009, 08:56:45 | více příspěvků | napsat uživateli

remet1: hh tohle neni varini voe ze tam hodi gulas z pytliku :D:D

cocaine86

cocaine86 | 7. 04. 2009, 08:56:19 | více příspěvků | napsat uživateli

remet1: ty voe to miluju proste super gulasek navrchu posipanou cerstvou cibulkou na kolecka mnam mnam uz se tesim na obed :D:D!927!

uživatel eliminován | 7. 04. 2009, 08:55:46

cocaine86: radeji unifikovany prefabrikovany McDonald's?

uživatel eliminován | 7. 04. 2009, 08:54:16

jo a na hovezi gulasek je pak jeste dobra cerstva cibule na kolecka ;-) a knedlicek nebo cerstvy chlebik ;-)

cocaine86

cocaine86 | 7. 04. 2009, 08:54:05 | více příspěvků | napsat uživateli

petulka.pohodarka z toho bych se poblil jestli tohle davas starymu tak to te musi fakt milovat :D:D

schranz_or_die

schranz_or_die | 7. 04. 2009, 08:54:05 | více příspěvků | napsat uživateli

Sakra umet varit takhle tak uz jsem byl asi davno mrtvej !811!

uživatel eliminován | 7. 04. 2009, 08:52:12

petulka.pohodarka: akorat bych se vykaslal na ten rajcatovej protlak... a osobne peprem bych nesetril a pripadne i chilli udela sve

uživatel eliminován | 6. 04. 2009, 15:39:45

bych ho někde radši koupila!776!

uživatel eliminován | 6. 04. 2009, 15:31:09

a zkousela ses zeptat pana gugla?

uživatel eliminován | 1. 01. 1970, 01:20:39

to nevarim...

_Ni.Kit.A_

_Ni.Kit.A_ | 6. 04. 2009, 15:14:49 | více příspěvků | napsat uživateli

!1352! Kasli na tO__!664! VajecINa!486! TO JE STYL!1233!!486!

sMaLL_sHiNe

sMaLL_sHiNe | 6. 04. 2009, 14:54:52 | více příspěvků | napsat uživateli

Vykašli se na guláš a dej si rohlík ze sýrem.. :)!799!

uživatel eliminován | 6. 04. 2009, 14:51:14

udělej čínskou polívku!1107!

uživatel eliminován | 6. 04. 2009, 14:46:55

kuchtík!617!!617!!764!!764!

uživatel eliminován | 6. 04. 2009, 14:39:44

AHA NOO..!811!

uživatel eliminován | 6. 04. 2009, 14:34:06

> YmeR
No to ja taky vím že se tam nekalí ale přidávaj ....

uživatel eliminován | 6. 04. 2009, 14:33:22

> petulka.pohodarka
No tak já to zkusím podle tvyho receptu.
No a máš hezký fotky a kolik že ti je??

petulka.pohodarka

petulka.pohodarka | 6. 04. 2009, 14:32:05 | více příspěvků | napsat uživateli

> mundra32
neboj..na tom neni co zkazit.

uživatel eliminován | 6. 04. 2009, 14:31:08

> petulka.pohodarka
Děkuji víš právě poprvé se snažím uvařit guláš

petulka.pohodarka

petulka.pohodarka | 1. 01. 1970, 01:20:39 | více příspěvků | napsat uživateli

hodně cibule, nakrájet nadrobno, osmažit na oleji do tmava, pak k tomu přidat na kostičky nakrájené hovězí (může být i vepřové), pokmínovat, osolit, maso osmažit aby pustilo šťávu, přidat protlak, majoránku, česnek, pepř a červenou papriku (nebo gulášovou směs - se prodává už napytlíkovaná),zaleješ horkou vodou a vaříš dokud maso dost nezměkně (cca 50 min), já ještě přidávám bujon aby to mělo výraznější chuť

předchozí | 0 | 30 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

dobrejmámapomocguláš

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑