Diskuze a otázky - Kombinované VŠ studium

úvodní strana | aktualizovat | dolů

GingerXX

GingerXX | 24. 09. 2010, 17:44:25 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Myslíte, že se kombinované studium na VŠ liší od toho prezenčního? Přihoďte vaše zkušenosti :-)

reagovat

Nejlepší odpověď podle uživatelů

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 20:58:14

marketing - skupina halasících lidiček, kteří jsou ambiciózní, ale
nechtělo se jim studovat obtížnou školu.
sejls - prodejní oddělení. Někdy nazývané marketing bez diplomu. Sejls
je útočištěm lidí, kteří o produktu nevědí lautr nic, ale spoléhají na
to, že to nějak okecají.
konzultant - člověk, který v kariéře dospěl do bodu, kdy už má tolik
známých, že nemusí pracovat a stačí mu jen plkat v podnicích svých
přátel. Největší přínos konzultantů spočívá v tom, že lidé ve firmě se
proti společnému nepříteli spojí, a v podniku tak opět zavládne lepší
atmosféra.

kosty - náklady. Katování kostů je první rozhodnutí, ke kterému ve své
genialitě dospěje každý nový sííou. V dalších letech se kosty zase
nenápadně šplhají nahoru, ale o tom se nemluví, dokud nepřijde jiný
sííou, který je bude katovat.

!923!!2!

V diskuzi je 80 příspěvků a shlédlo ji 1837 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 26. 09. 2010, 01:10:35

Nejvěrohodnější informace jsou publikovaný víceméně mimochodem...
jako například struktura českoslovenckýho vývozu a dovozu s řadou zemí,publikovaná v mé oblíbené rozsáhlé encyklopedii Země ,Vesmír,a my děti(redakční uzávěrka leden 1965)
Z těchdle magickejch cca desetiúhelníků je vidět, jak se téměř bez výjimky tehdy merkantilisticky dovážely suroviny a vyvážely hotový výrobky..to tehdy měl eště stát byty na rozdávání zadara..!923!!2!!608!

uživatel eliminován | 26. 09. 2010, 01:03:20

No jak Lůca řiká víme todle a pak zas víme vonohle,tak já to vidím tak že nic nevím.. za komoušů to vedli žanci vod lopaty,v nejlepčím vod soustruhu a zabředávali do problémů,kdy šokialismus furt vypadal ve srovnání s Fátrlandem jak chudej příbuznej a obecenstvo to sralo..Proto byli komouši odejití od válu a řízení ekonomiky se ujali odborníci..to v té době padl nejeden strom na papír potisknutej kecama o nej postkomunistické zemi,která v devadesátým začínala s nulovým státním dluhem a vzdělanou populací zvyklou chodit do hokny,což v ervéhápé zdaleka nebyla samozřejmost..Po dvaceti letech úspěchů údajně néni na důchody a co se týká financí,je údajně zatlá sekera docela hluboko..a nevěřím jim ani pozdravení a kdybych jim podala ruku,tak si přepočítám prsty jestli jsou všecky..!2!

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 21:08:18

mokoza :na véútéčku budem chodit jednou za čtrnáct dnů,v pátek vodpo a sobota i neděla vod vosmi ráno do sedmi do večera,úkolů už teď máme toléj,že sem z toho celá vosypaná a zas jsme neskaj dostali igelitku skript,kterou máme přemístit do glocny..ale zas musím uznat, že se vopravdu snaží něco naučit,mají k tomu co zřejmě budou požadovat, fůru matroša jak písemnýho,tak vzorně zpracovanýho na intranetu a za těchdle podmínek se mě to zdá férový a nic nečekanýho..!923!

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 20:58:14

marketing - skupina halasících lidiček, kteří jsou ambiciózní, ale
nechtělo se jim studovat obtížnou školu.
sejls - prodejní oddělení. Někdy nazývané marketing bez diplomu. Sejls
je útočištěm lidí, kteří o produktu nevědí lautr nic, ale spoléhají na
to, že to nějak okecají.
konzultant - člověk, který v kariéře dospěl do bodu, kdy už má tolik
známých, že nemusí pracovat a stačí mu jen plkat v podnicích svých
přátel. Největší přínos konzultantů spočívá v tom, že lidé ve firmě se
proti společnému nepříteli spojí, a v podniku tak opět zavládne lepší
atmosféra.

kosty - náklady. Katování kostů je první rozhodnutí, ke kterému ve své
genialitě dospěje každý nový sííou. V dalších letech se kosty zase
nenápadně šplhají nahoru, ale o tom se nemluví, dokud nepřijde jiný
sííou, který je bude katovat.

!923!!2!

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 15:06:27

> nejOPTIMALNEJSI
a já fakt musím.-.je hodně hodin.
!732!

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 15:05:57

> nejOPTIMALNEJSI
> nejOPTIMALNEJSI
no konečně, ten příspěvek se mi libí.

Já si pamatuji, že jsem se při přednáškách snažila uvažovat- dělám to tak pořád, jestli mi to sedí či nikoliv. Phill. křivku jsme probírali právě v "údajné hospořádské krizi". Což se dalo hezky ukázat.
Samozřejmě, že praxe je na základě poznatků. Ale přeci ne vše je v Eku teorie v doslovném znění.
Pracovala jsem ve finančním sektoru 13 měsíců. Celkem dobré zkušenosti.

My jsme měli semináře i formou diskuzí. Bylo zajimavé, odejít vždy s novým pohledem, novou informací. Ono si to tam můžeš i znázornit.
Takový menší "brainstorming".


Původ problémů ano. Ale jak jednat, jak to řešit- myslím, že jsou více způsobů. A zas je ale potom "něčo za něco". Co je menší pohroma to je diskutabilní.

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 14:57:01

> Fexxy
jo a budu řád, když napíšeš jakou vš studuješ a jaký obor..

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 14:52:26

> Fexxy

skripta jsem zatím něměl čas napsat. Jinak materiálů pro studenty do cvičení jsem napsal plno (jak pro mikro tak pro makro).

Jen mimo zápis, kdyby se reálný svět řídil odporučeními ekonomické teorie a nikoliv hospodářské politiky tak by nebyl problém s inflací s nezaměstnaností, nikdo by neřešil současnou tzv. finanční krizi v ČR by nebyly problémy s důchody, se zravotnictvím, se školstím s rozpočty, atd... Jenže hlupáci se řídí tvzeními typu "v praxi to je jináč" atd. a proto vznikají problémy typu finanční krize
co to má být¨za neesmysl? "Vytahuješ na mě jen výcucy z knížek,ale praxi ne. A na to já nejsem. " Není lepší praxe než dobrá teorie. Jen dobrá teorie ti řekne, co máš očekávat, proč k něčemu došlo, atd...

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 14:44:49

> Fexxy
to nejoptimálnější jsem měl napsáno v profilu, že je to blbost od počátku jen ty jsi si toho všimala pozdě. krom toho od té doby jsem profil zrušil a znovu založil, proto to tam už nemám

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 14:35:15

> nejOPTIMALNEJSI
začínáš až moc slovíčkařit- s tím tvým nickem. Pamatuji si, že až nedávno tě na to někdo upozornil a ty sis to pak napsal do profilu:D

Aby bylo jasno- ty jsi tu minulý týden vedl se sebou monology- kde jsi se snažil o výklad "nákladů obětovaným příležitostem", který mě tak iritivoval :D

Magický čtyřúhelník se probírá v makru- jako nezaměstnanost, infalace a další. A je to holý fakt. Už jen selským rozumem.:D Podskupiny a co kam patří neřeším. Ale praxi zlato. Jak to funguje. Když tomu nevěříš, fajn.
Já si mile ráda zas pokecám s našimi profesoři na seminářích.
Ty jsi mi nějakej mladej- a to "technické" zaměření tě oblubuje. Vytahuješ na mě jen výcucy z knížek,ale praxi ne. A na to já nejsem.
Nestuduji na VŠE. Když o tom nic nevím, neměl jsi se se mnou do diskuze pouštět- navrhovala jsem Ti vzkazy.
Máš štěstí, že jsi chlap. Jednou jsem tvoji ješitnost urazila a jsem si toho vědoma. Ted jsem se o to nepokoušela. V míru jsem si chtěla jen něco objasnit. Asi jsi měl výpadek, fajn-psala jsem, že se to stává. Ale ani jednu diskuzi jsi nepozvednul na úroven. Máš pocit, že proti sobě stojíme a to není dobře.

Vím, že máš problémy s učením. Že ti studium dělalo velké problémy. Je mi sympatické, že i přes to jsi našel v sobě píli a dostudoval. A ted koukám, že Tvé ego je dotčené.
Protože to co ty píšeš-vypadá jako striktní záležitost, kterou jsem nepsala a vykládáš si po svém.. Stojím si za tím, že phill. křivka není totální blbost. Jako učitel jsi nějaká skripta napsal. Celkem ráda bych si nějaké přečetla.

Hezký den.

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 14:12:17

> Fexxy

na jakou chodíš školu? jen doufám,že řekneš VSE. tvé znalosti jsou znalosti člověka, který nepochopil co je smyslem ekonomie. Pleteš si hospodářskou politiku s ekonomiíí? co vysvětluje magický čtyřúhleník? Neboj odpovím si zhola nic. Magický čtyřúhlení je jen znázornnění nějaké stavu ekonomiky nic víc. Magický čtyřúhleník neposkytuje žádné implikace. Jak jsi přišla na to, že když chceš snížit inflaci, že tím, například vytvoříš "NEROVNOVÁŽNOU" platební bilanci, nebo, že tím zvýšíš nezaměstnanost případně snížíš ekonomický růst? Ba naopak když snížíš inflaci, tak můžeš zvíšit dlouhodobě zaměstnanost (záleží jestli je ekonomika na potenciálu či nikoliv). a zároveň zvýšíš ekonomický růst.


Pokud nazýváš marketing vědou a nikoliv aplikovanou disciplínou pak můžeme říkat, že třeba výměna žárovek je taky věda!!!!! Na co pak fyzika když máme i vědu zvanou výměna žárovek.......To co jsi napsala a kdyby jsi to řekla u státnic tak bych neměl problém, před komisí obhájit, že jsi nesložila zkuošku z ekonomie.!!! Máš se ještě hodně co učit o ekonomii!!!

vivalavidaloca

vivalavidaloca | 25. 09. 2010, 12:24:17 | více příspěvků | napsat uživateli

vic casu, lehci ukoly - berou ze to je pro lidi s praci

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 12:16:47

> nejOPTIMALNEJSI
Bavit na úrovni se asi neumíš. Nebot se upínáš k základům- což je vyčtení z grafu.
Inflace- Nechci se bavit o tom, kdo něco ví či neví. Počítám alespon se základy a úspěšně ukončenými zkoušky.:D Tak se to zkus také. Jinak by ses o tomto bavil s dementem??!523!
Ale k věci. Chtěla jsem Ti naznačit ( připomenout), že Eko je věda, která ti poskytne více úhlů pohledu- není striktní. Tak jako např. Monetaristé a Keynesův pohled. Oba pohledy našly svá uplatnění v určitých časových vymezení.
A to se mi na ekonomii právě líbí.
Není to žádná strikní předloha. Jen určité zkušenosti z minulosti a předvídání.
Magický čtyřúhelník- "Chceš- li polepšit jednomu ukazeli- musíš na úkor jiného.
To už máme i ve Phill. křivce ne??? !925!

Pozor nechci, aby jsi se mnou souhlasil.
Jen připustil, že v ekonomii, marketingu a dalších vědách se najde více úhlů pohledu. Slovo "teorie" je spíše přenesené a i takto chápané. Ale zavrhnout jen proto, že existuje další názor- nelze.
Už jen proto, že "2 krát nevstoupíš do stejné řeky"

Kdyby v praxi bylo- Udělej to tak a tak- navrhni tyto a tyto zásahy - tak ekonomové jsou jako cvičené opice.!523! Technické předměty jsou o něčem jiném.

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 11:49:17

dovolila bych si tvrdit, že kombinované studium je snazší, co se týká průběžných testů, různých dalších prací, ale zase je složitější při zkouškách, kdy zvládnutí látky je čistě jen na vás a nikdo vám nic nevysvětlí apod. takže... nakonec to asi vyjde nastejno

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 11:34:48

Nejvetsi experti na ekonomii maji vzdycky mraky reci, ale v penezence prazdno !1!

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 09:54:26

> Fexxy

jo jinak názory o nesmyslenosti deflace taky znám. Trochu to co píšeš připomíná Revednu z VŠE a jeho blábol Peníze a zlato případně Jílek Monetární politika....

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 09:52:34

> Fexxy

ale už z dob cca 70 let jsou známe práce Miltona Friedmana a toho druhého nevzpomenu si na jméno, který nesmysl zvaný Philipsova křivka popírá. Tím říkám, že nejen, že neexistuje žádný vztah v dlouhém období (bez diskuze jaké je dlouhé a jaké krátké období), ale ani v sebe kratším období.

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 09:48:33

> Fexxy

zeptám se tahle, víš co je příčinou inflace? podle toho co píšeš to tak nevypadá. mezi inflací a nezaměstnaností neexistuje žádný substituční vztah, ale spíše příjmo úměrný s časovým posuvem. Ten nesmysl, který učitelé na školách papouškují se učí ptotože se v cca 60 letech ten rádoby substituční vztah stal vhodný pro socialistické hospodářské politiky v tzv. západním světě a pomáhal zdůvodnit přerozdělení nic více.

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 09:09:20

myslim si ze toho chtej min ale zalezi na skole nicmene skola muze byt lehka ale pokud nedostanes volno a budes muset smeny nadrabet tak to budes bez casu...a ve zkouskovym to je uplne konec...jestli to chces jen zkusit tak to nema cenu pokud to fakt chces tak do toho jdi.

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 04:39:49

HDP. -překlep.

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 04:35:51

> nejOPTIMALNEJSI
to, že je Phillipsova křivka jak ty píšeš "totální blbost" nesouhlasím.
Nepolemizujme o tom, jestli to "teorie" je či není. Platí za určitých podmínek. Nehledě na to, že máme Phil. křivku v krátkém období a dlouhém.
Příkladem krásného využití je údajná " hospodářská krize."
Uvažujeme- li tvrzení "0 nákladech obětovaných příležitosti" ( laicky řečeno- něco za něco). Tak poté ano- Phill. křivka má své užití.
To bys potom mohl napadnout monetární a fiskální politiku.:D
Jelikož se bavíme o makroekonomii- která dosti souvisí s politickými údalost,.tak potom ano, slovo "teorie" je v přeneseném významu. Jenže jsou to návrhy jak jednat, jak se pokusit ekonomiku zachránit.
Ale úplná blbost není, jelikož vždy najde své uplatnění alespon v krátkém období. Bych ji nezatracovala.
Je to substituční "teorie"- vztah mezi nezaměnaností a inflací. Víme, že na růst cenové hladiny má vliv také růst tempa mezd.( o tom asi polemizovat nebudeme)
Nebo snad popíráš jakoukoliv spojitost mezi inflací a nezaměstnaností???!523!
A víme, jak se odráží "důchod" ekonomicky aktivního obyvatelstva na HNP. ( investice, spotřeba..atd.)
A také máme potvrzené, že pokud je ekonomika danné země v pořádku- cenová hladina se ročně zvyšuje.( alespon o 3%).
Jsou názory, že nemůže být pro Eko země a její životní úroveň nic horšího než dlouhodá deflace.

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 00:18:34

Jezdili jsme do školy na 1 den týdně / 14 dní a nedostávali jsme tolik úkolů. Jinak je to stejné.

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 00:01:11

Co je to vlastně "kombinované" studium ?

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 00:00:50

> JitkaDvorakova

Ahojky, bambulo...!1!

uživatel eliminován | 25. 09. 2010, 00:00:22

> nejOPTIMALNEJSI

Jak říkáš - správná teorie má platit vždy a všude. Teorií, které předpovídají chování ekonomiky bylo vymyšlených celá řada, dokonce za ně bylo rozdáno několik nobelových cen - a ani jedna z nich neměla dlouhého trvání. Svět se zatím vždycky choval komplikovaněji.

uživatel eliminován | 24. 09. 2010, 23:48:52

Tak dobrou..zejtra budu mět dlouhej ekonómickej den..!923!!2!!608!

uživatel eliminován | 24. 09. 2010, 23:37:59

> JitkaDvorakova
ta otzka co jsi položila je zcela správná pro ekonomii.aby se něco mohlo stát ekonomickou teorií pak to musí platit vždy a všude bez rozdílu. Příkladem toho co v ekonomii budce vždy palatit (až do doby než někdo dokáže opak) je tacionálně jednající člověk, pravidlo maximalizace zisku, model dokonalé konkurence, atd. ael jakýsi hospodářsko-púolitický mix zvaný philipsova křiva s infalcí a nezaměstnaností je totální blbost. Problém je, že tato blost se velmi často majde v knížkách makroekonomiie. !24! a takovéto blbosti ekonomii jen škodí !24!

uživatel eliminován | 24. 09. 2010, 23:18:31

No o Fillipsově kurvě v Uglyho knížce píšou, že vznikla jako výsledek empirických analýz vývoje mezd a zaměstnanosti ve Velké Británii za posledních sto let...
Ve mě to vyvolává votázku,jestli je vývoj z Anglie univerzálně typickej a směrodatnej i pro další země,a jak chce někdo plkat o různejch vlivech na růst cenové hladiny ve stoletým termínu,když třeba před pouhýma cca 90 rokama stála dobrá večeřa cca 80 halířů československejch,anebo bilión marek u našich sousedů..!2!

uživatel eliminován | 24. 09. 2010, 23:06:54

> JitkaDvorakova
no knížky, které jsou napsaný pro technické fakulty nesmí student ekonomické fakulty vzít ani do rukou. nejsem si tím, jist, ale plno věcí je vnich napsáno nepřeně, až chybně, jen proto, aby i studenti na technických fakultách měli ekonomické vzdělání. ne od těch ruce raději pryč. Jinak snad začneš věřit na modifikovanou Phillipsovu křivu s inflací a nezaměstnaností !585!!585!!585!

uživatel eliminován | 24. 09. 2010, 23:03:36

Dík za doporučení,mrknu se po tom v univerzitce..eště mám Základy ekonomie od Uglyho,to je ze stavební fakulty véútéčka a je to dělaný jako česko-anglickej zrcadlovej obraz,to se mě na tom líbí..!923!

předchozí | 0 | 30 | 60 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

studiumzkušenost

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑