Diskuze a otázky - !737! Proč má čas na vše dost času !1394!

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 11. 02. 2020, 14:58:46 |

!1394!
Naše tělo je složeno z orgánů, národ je složen z organizací, ekosystém to je nekonečné množství různorodých organizací, vesmír to je taky nekonečně mnoho různých organizací. Organizace je vždy v nějakém subjektivním času a prostoru, díky organizaci je zde pořádek a vše funguje, základem je zde vytvořit optimální pravidla a kontrolovat jejich dodržování.
!905!
U náboženské organizace jsou pravidla stabilní mnoho století, u politické organizace nejsou pravidla stabilní a často se pole situace mění. Často je zde mezi organizacemi konflikt nebo válka, příčinou je to že každá organizace má svoje pravidla a odmítá se přizpůsobit cizím pravidlům. Podívejme se na epidemie, kdy nás napadají bacily a my je neumíme bacit, bacil to je taky organizace která má svoje pravidla a odmítá přijmout cizí pravidla.
!905!
Čas má dost času na to aby poznal které organizace jsou hodnotné a které nejsou hodnotné, on rozhoduje, co zanikne a co nezanikne. Pokud čteme staré knihy tak nám dochází, jak se vše rychle změnilo, něco se mění pomalu a jiné se mění rychle. Mnohé dogmatické totality jednají jako by zde měli být na věčné časy a nedochází jim to, že zde jsou dočasně.

Svět nemění k lepšímu; náboženství, politika, umění, móda, filosofie, podnikání, obchod, atd. svět mění k lepšímu jenom vynálezy uvedené do praxe, žádná politická strana vám nezajistí to, že vám bude líp, politici jsou jenom bezcharakterní herci, co se perou o hlavní role. Máme zde mnoho nových vynálezů, ale neumíme je uvést do praxe a tak máme blbou náladu.
!737!

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 289 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑