Diskuze a otázky - Svoboda slova

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 07:04:34 |

Myslíte si, že ač se to proklamuje, že tu ona svoboda slova existuje? Jak je možné, že v naší demokracii 20 let po pádu komunismu si dělá policie co chce, zatýká koho chce i bez zákonných důvodů?

Viz zajímavý rozhovor s obhájkyní zatčeného D.Dukea. Doporučuji přečíst, zdá se mi, že v tomto státě je něco špatně. !1192!

https://web.nova.cz/rozhovory/?288085c=%7E&288085e=298222&

!1135!

reagovat

Nejlepší odpověď podle uživatelů

uživatel eliminován | 1. 01. 1970, 01:20:40

a co sis myslel, že žít v demokracii znamená dělat si co chceš? !811!

V diskuzi je 70 příspěvků a shlédlo ji 1579 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 29. 04. 2009, 11:46:48

Seasheprherd: No vidíš, a já si zrovna myslí, že se mi daří na věci nahlížet z různých stran a nezaujatě.
Samozřejmě, nakonec preferuju to, co je pro naší (evropskou) civilizaci nejlepší. On i ten humanismus musí mít svoje hranice, aby tě ti, co podobná pravidla neuznávají, nezválcovali.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 21:32:50

> Zelenoocko je třeba to zarazit jen pokud máš demokracii za nejvyšší hodnotu.
a to že ji za takovou hodnotu považuješ, to nemáš z vlastní hlavy, to tě naučili si myslet. (ted nepolemizuju o tom, zda ní je, nebo není, ale jen o tom, proč ji tak vnímáš zrovna ty ... a já .. a třeba kwon .. a další a další .. evropani).

a zdůraznuju to NAUČILI NÁS TAK MYSLET.
a u tebe pozoruju, že ti dělá problém dokázat vidět věci víc z nadhledu ... přesáhnout ten naučenej rámec, ke kterému jsi byl celý život vychováván ... a v němž se umíš solidně pohybovat.
ale neber to nijak zle ... podobně je na tom drtivá většina lidí .... vlastně všichni ... jen každej v trochu jíné míře.
(a mě to bohužel dráždí ... proto se do tebe celkem často navážím !2! )

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 21:17:52

Seashepherd: Co pořád máš s tou propagandou? To je nějaká obscese. Netvrdím, že demokracie, representovaná republikou je vrcholem všech zřízení. V současné době ji ale tu máme a pokud ji chceme nahradit něčím jiným, musí to být na základě obecného konsenzu a nenásilnou formou.
Pokud někdo, jako třeba náckové vykřikují, že s demokraticky zvítězí ve volbách a potom už žádné další volby nebudou (podobně to plánovali náboženští fanatici v Alžírsku nebo Turecku), je třeba mu to zarazit.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 20:39:10

> Zelenoocko ad. "taková vláda odporuje principům demokracie,"

to je právě tvůj zásadní problém. ty se totiž nedokážeš přenést přes souč. propagandu. ty věříš tomu, že svět se vyvíjí po přímce, resp. že roste .. a že každé nové zřízení je lepší, než to předešlé. ... a že demokracie je toho všeho vrcholem.
ale ono to tak být nemusí. může se to vyvíjet po spirále ... a opakovat se.
vždyt demokracii znali prece uz ve starém řecku a římě. ... tak proč tam nevydržela?

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 20:34:51

> Kwon snít nemusí být špatné ... pokoušet se vymyslet nové zřízení taky ne ... proti tomu nic nemám.

jen ... naše civilizace se hnula dál hlavně proto, že naši vědci někdy v období renesance "snít" přestali a začali pracovat hlavně s fakty, které měli "dokázané".
a myslím, že i lidi při tvoření svých postojů by to měli dělat dost podobně.
proto mi prijde nebezpečné si snít o osvíceném panovníkovi, kdyz nemam vyřešené to nejdůležitější .... jak eliminovat rizika s tím spojená .. a v historii mockrát doložená.

a už z principu ... bud je to neodvolatelná autorita ... pak ovsem hrozí riziko, ze mu hrábne a nepůjde odvolat .. a nebo odvolatelnej je ... dokonce lidma, napr. v referendu .. a pak z něho bude stejně jenom obyčejnej ustrašenej populista.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 19:50:28

> seashepherd
není špatné snít......

jinak mne chytáš za slovo........že to tak fungovalo předtím neznamená, že by to fungovalo stejně i dneska.......ano, chtělo by to jistou invenci........ovšem nevěděl jsem, jak to podat.....když dneska budeš volit komunisti, tak asi ne s očekáváním, že tu vyrostou zase lágry.....

zelenoočko: viz výše.....posunuli jsme se v čase...tenhle by odvolat šel, byť by byl z boží vůle......jinak máš recht a o to jde taky. dřív nebyli až tak úplní volové, když vládli urození a bohatí.......tam to byla otázka prestiže, vzhledem k tomu, že majetek už měli. ne jak dnes, když "lid" zvolí ze svého středu burany, kteří mají holou prdel (a ještě dutější palici) a prvním jejich úkolem je zabezpečit sebe a své blízké na úkor ostatních...

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 18:22:05

Panovník, byť osvícený, nemůže být odvolán, jsa z milosti boží, byť by se na trůn dostal volbou.
Maximálně může být omezen ústavou - konstitucí, pokud s jejím zavedením souhlasí.
Výhoda panovnického systému je, že panovník nekrade - stejně mu vlastně všechno patří. Na druhou stranu taková vláda odporuje principům demokracie, které si ale zrovna Češi vůbec neumí vážit.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 18:10:49

> Kwon proč hodláš být dál fandou něčeho, co je podle tebe nereálné? (ten ideální osvícenej panovník)

a jen jedna technická ... absolutistický znamená to, že vládne jak chce, tj. že ho nic a nikdo nijak neomezuje .. ani ten senát apod. jak jsi navrhoval. (ale to je jen slovíčkaření)

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 17:31:36

> seashepherd
"tím neříkám, že osvícený diktátor není tím nejlepším zřízením ... tím by určitě byl ... ovšem jen za podmínky ... ze by existoval nějaký mechanismus, který by takové lidi dokázal spolehlivě najít (a to je samozrejme nereálné)."

shrnul jsi to dokonale........a tak nějak to vidím i já......rozepisovat se o tom opravdu nemá smysl. napsal jsem, že jsem fandou osvíceného absolutismu a za tím si stojím, stejně tak si stojím za tím, že diktátor a osvícený panovník není totéž.......nicméně uznávám, že to je spíš teorie (viz. vše co jsi napsal níže)....
ano...demokracie je nutné zlo a v případě krizových událostí je neuvěřitelně křehká.....slabá.....

ale ono je v podstatě jedno, jaké je zřízení........vždy budou páni a bude plebs.......nás tedy jen zajímá, abychom se jako plebejci měli v rámci možností dobře......nic víc, nic míň....

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 17:25:33

> Kwon já se obávám, že to co popisuješ, je "jen" tvůj sen.
dalo by se to rozebrat a spekulovat o každém detailu ... a pak o tom všem jako celku ... a jsem přesvědčen o tom, že bys byl nucen v prubehu takové debaty dost výrazně přehodnotit svoje souč. představy ..... ale nemám čas se do něčeho takového pouštět a myslím, že by měl stačit pouhý odkaz na dějiny starého říma. ten si prošel vlastně vším ... královstvím ... demokracií ... a pak i tím, kdyz se demokracie zvrhla v diktaturu samozvaných císařů.
starý řím zažil hodně moc občanskych válek, kdy bojovali o moc tito samozvanci .. .. a kdyz se podíváš jenom na to, po jak krátké době po nástupu císařů k moci v římě se to zvrhlo a dostal se k moci nějakej jejich degenerovanej potomek ... tak se asi absolutistického vládce zalekneš.
a to, co popisuješ .... že by na něho měl vliv i senát ... no ... tak to uz by bylo zase dost o něčem jiném, ze?

taky píšeš o tom, ze by měl být charismatický (cili mel by umět strhnout davy .... ale na jak dlouho, kdyz prizen davu je mimoradne vrtkavá) ... a pritom být rozumný (což netuším, jak bys chtěl zaručit ... zatím populisti ty rozumné dycky drtí) ... ale hlavně .. jak by měl být podle tebe odvolatelný?
protože pokud by odvolatelný byl, pak by se bál a lezl by voličům do prdele (a byli by jsme tam, kde jsme ted),
a nebo pokud by odvolatelný nebyl, pak by jsme neměli nástroj na to, kdyby se on, nebo nějakej jeho nástupce, zvrhl .... klidně třeba kvůli stařecké demenci, nebo čemukoliv jinému.

tím neříkám, že osvícený diktátor není tím nejlepším zřízením ... tím by určitě byl ... ovšem jen za podmínky ... ze by existoval nějaký mechanismus, který by takové lidi dokázal spolehlivě najít (a to je samozrejme nereálné).

a právě z tohoto důvodu se zatím demokracie jeví jako menší zlo
(i kdyz v určitých obdobích jsou "diktátoři" potřeba .... viz. války apod. vyhrocená období)

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 17:03:31

> seashepherd
mezi diktátorem a osvíceným panovníkem na první pohled rozdíly nejsou..při bližším ohledání ovšem zjistíme, že zatímco diktátor většinou prohlásí za vládce sám sebe.......osvícený panovník by byl v dnešních podmínkách volen. zatímco diktátora vedou k politických krokům jeho interní pohnutky (a je v podstatě egoistou), osvícený panovník by měl konat v zájmu těch, kterým vládne. zatímco diktátor směruje průmyslovou výrobu ke zbrojení a obecně připravuje zemi na válku, osvícený panovník se snaží rozvíjet obory typu vzdělání, kultura, zdravotnictví, školství, průmysl, etc. etc...právě na úkor armády (která má ovšem i zde své opodstatněné místo a není opomíjena). Diktátor je nejvyšší politickou mocí v zemi, postaven nad všemi. Osvícený panovník má sice značnou moc, nicméně je pořád kontrolovaný/odvolatelný např. senátem....
Nevýhody: musí se sehnat opravdu charismatický člověk (ne ovšem charismatický blb...jak je u nás zvykem), a uznávám, že ta hranice osvícený panovník vs. diktátor je docela malá......a muselo by se to nastavit tak, abychom opravdu do té diktatury nesklouzli.......(a v podmínkách čr si to opravdu představit nedokážu)
Výhody: vhodný panovník může značně pozvednout esprit de nation, která je dnes řekněme v hajzlu, sliboval bych si od toho i vyšší nástup práva v tom čistém pojetí a trošku drakoničtější tresty pro určité skupiny obyvatelstva....

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 15:09:39

Seashepherd: To víš, každý se může učit, ne každý může učit.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 15:02:56

> Zelenoocko no jo. koho chleba jíš, toho písen zpívej ... to je pro učitele dost vhodná živ. fie. .... takže tě zato nebudu nijak hanit.
a radši ti ani nebudu pomáhat získat nadhled, protože pak už bys mohl začít mít problémy s učením

U.F.O.

U.F.O. | 27. 04. 2009, 14:55:44 | více příspěvků | napsat uživateli

Zelenoocko
Ale no táák. !1256! Idea je idea a nelze dokazovat její pravdivost, či nepravdivost.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 14:45:53

seashepherd: Dalo by se souhlasit u politiků starší doby, přece jenom se to nedá srovnávat s etickými a humanistickými požadavky dnešní doby.
Nikoli u všech starších ideologů
a je to naprosto nepřijatelné u vůdců součastných.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 14:42:11

> Zelenoocko já nic dokazovat nechci, ani ho neznám.
jen říkám, že pokud bys diskutoval o tom, jestli on má být "vůdce", tak pak řeš jeho osobnost.
pokud diskutuješ o ideologii, kterou propaguje, tak jeho trestní rejstřík do takové diskuze patří maximálně tak okrajově ... nic víc.

a taky říkám, že špínu na rukách měl každej, kdo v historii něco dokázal.
a proti těm jejich špínám je danovej unik fakt jen banalita.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 14:36:50

Seashepherd: Naopak, to jak projevuje osobnost daného člověka, vypovídá i o tom, jak je ochoten ctít to, co sám hlásá.
Obráceně, dokaž platnost/pravdivost jeho idejí. Jejich vyvrácení je přijímáno celou vědeckou obcí.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 14:31:47

> Zelenoocko ano, je to důležité (a u nás bohužel na tohle serou a skoro kazdej politik tu má máslo na hlavě ... což je špatně).

ale jedna věc je osoba toho cloveka a druhá věc je ideologie, kterou hlásá.
ním můžeš za jeho kriminální čin pohrdat (za čin, kterej jsem udělal nejednou i já .. a nepochybuju o tom, že i ty sis nechal něco od nějakého řemeslníka udělat bez papíru .. apod.) .. ale jeho osoba nemá az tolik spolecneho s idejema, které propaguje .... ty ideje danovej unik neudelaly.
vyvrat jeho ideje ... pokud mas argumenty.
pokud umis jen rict, ze on spachal danovej unik, tak pak bys v diskuzi s ním asi neobstál.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 14:28:11

Seashepherd: To je přece hrozná demagogie, "tys určitě dělal něco takového taky", takže to vlastně není nic hrozného.
Je to trestný čin, poměrně závažný, právě proto, že není jednoduché ho odhalit, s poměrně vysokou sazbou. Jeho společenskou nebezpečnost můžeš zpochybňovat, ale to nic nemění.
Já si myslím, že to, že má někdo kriminální minulost (v nepolitické věci navíc) je informace důležitá. Proto se taky při vstupu do některých zaměstnání předkládá výpis z rejstříku trestů.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 14:21:28

> Zelenoocko a to je vážně tak důležitá informace?
když si dáš práci, tak uděláš hodně dlouhej seznam všech možných lidí, co udělali nějakej danovej únik (nejspíš i včetně tebe .. i kdyz v malém)

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 14:16:05

U.F.O.: Tohle je zpráva z otevřených zdrojů, googluj, to není něco, co by se dalo jen tak vymyslet, respektive by to někdo účinně vyvrátil.

U.F.O.

U.F.O. | 27. 04. 2009, 14:04:10 | více příspěvků | napsat uživateli

Asi jako spousta dalších američanů. Dokonce i populárních a známých. Daně se holt nechce platit nikomu. Kdejakej jouda svoje podnikání v USA schovává za svojí církev, protože ty jsou od daní osvobozené. !2!
Ale teď vážně. Víš o tom něco víc, nebo je to jen zpráva na úrovni "Přijel velký čaroděj KKK a bude propagovat svojí Bibli rasistů?"

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 13:54:56

U.F.O.: V roce 2002 byl odsouzen za daňový podvod.

U.F.O.

U.F.O. | 27. 04. 2009, 13:51:58 | více příspěvků | napsat uživateli

Zelenoocko
Aniž bych chtěl někoho nějak napadat, musím ti jednu věc napsat. Tvoje úvaha pravděpodobně vychází z přísloví, že kdo lže, ten i krade.
Moje životní zkušenost mi říká, že pokud je to pravda, tak kradou všichni. !1256!

cocaine86

cocaine86 | 27. 04. 2009, 13:50:34 | více příspěvků | napsat uživateli

U.F.O.: HITLER byl taky oblibenej teda nekde :D to znamena ze mel pravdu ???nebo co znamena tech 40 % ve volbach ??? Chtel jsi tim rict ze se naslo az tolik blbcu ze je to sokujici nebo co ?

U.F.O.

U.F.O. | 27. 04. 2009, 13:49:05 | více příspěvků | napsat uživateli

Zelenoocko
Já neznám jeho kompletní CV. !5! Ale klidně to s tím podvodem a krádeží můžeš rozvést. Vždycky se rád něco dozvím.

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 13:43:54

U.F.O.: Zapomněl jsi na to, že byl odsouzen za podvod. To že je zloděj, trošku ukazuje i na ostatní charakterové vlastnosti.

U.F.O.

U.F.O. | 27. 04. 2009, 13:37:41 | více příspěvků | napsat uživateli

Duke je člověk, kterého si už dlouho vážím pro jeho názory. Drtivá většina pitomců, co na něj nadávají, slyšela jeho jméno poprvé minulý týden ve zprávách a hned mají jasno. Tenhle chlap mimo jiné kandidoval na guvernéra a dostal 40 procent hlasů. I když nevyhrál, svědčí to o jeho popularitě. Jeho největší ideozločin je jeho kritika židovského supremacismu ve společnosti. Jeden jeho citát stoprocentně platí: "Pokud chcete vědět, kdo vám doopravdy vládne, podívejte se, koho nesmíte kritizovat. !1256!

cocaine86

cocaine86 | 27. 04. 2009, 13:16:08 | více příspěvků | napsat uživateli

U.F.O.: :D:D ty si jak moje matka .... ten komunismus dela z lidi fakt dmnty :D

uživatel eliminován | 27. 04. 2009, 13:15:20

na to jsi přišel sám...? Tady je skoro vše úplně špatně...:)

předchozí | 0 | 30 | 60 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

svobodaslovodůvodpáddemokraciedukeakomunismuspolicieletobhájkyněstátrozhovor

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑