Diskuze a otázky - Kdo stvořil člověka?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 13. 07. 2019, 09:43:32 |

!12!
1
Je člověk evoluční zmetek? Hodně sleduji kabelový kanál, který vysílá ne jen úseky historie ze všech koutů světa, ale rovněž pořady o vesmíru, jeho počátcích, jeho proměnlivosti a to jak v minulosti, tak v současnosti. Poučný a zajímavý kanál plný informací, získaných od vědců a učených lidí, kteří věnují svůj život jedinému poslání a to je najít a zaznamenat co bylo, jak to bylo, jak to vzniklo, co předcházelo, proč se to stalo tak a ne jinak. Zapsat události a jejich historický vývoj od dob minulých až po dobu současnou.
2
Vědecká zvídavost vedoucí nás k závěrům logickým i nelogickým, často hodně nepochopitelným. Z historie světa však nelze vyloučit jednu hrůzostrašnou skutečnost, která byla dokumentována snad odjakživa. Skutečnost neustálých válek, bojů, vraždění, pobíjení nepřátel, dobývání území, týrání, mučení, upalování, ukřižování, věšení, později střílení a nekonečného ničení. A to vše beztrestně. Kdokoliv z nás, kdo se jen trochu zajímá o historii a nemusí to být žádný učenec musí vidět lidstvo spíš jako odporný výsledek evoluce, nebo zmetek evolučního experimentu. Pro naivní idioty je to bůh, který nás stvořil, pro pesimistické vědce je to evoluce co nás stvořila.
3
Bohužel v každém případě je výsledek stejný a to, že je materialistický člověk z pohledu vědy zmetek, nebo z pohledu víry je hříšník. Nejchytřejší a nejvyvinutější tvor člověk je současně ten sám proti sobě, jak včera, tak dnes a tak i zítra. Někde musela nastat v evoluci chyba. Nechci nikoho přesvědčovat že je bůh vinen, nebo že evoluce je vinná, jen upozornit na minulost a zeptat se velice jednoduchou otázku.
4
Kde na této planetě našli v lidské minulosti, našli historikové tisíc let trvající lidský ráj? Kde byl na světě jediný úsek klidu, přátelství a lásky k bližnímu svému? Když byl v jedné lidské smečce klid, v jiné to vřelo násilím, jen se jedna část lidstva uklidnila, jiná na ně zaútočila. Sotva se usmířili, už se pobili. A pobití znamenalo utrpení. Utrpení pro všechny, tedy pro muže, ženy i děti. Války jen ničily, ochuzovaly, demolovaly a deformovaly.
5
Máme být na co hrdí, jen co je pravda. Kam tím vším mířím? Chci nastínit všem, aby se zamysleli nad naší lidskou zlou historií, aby popřemýšleli zda bůh skutečně chtěl stvořit tohle zvěrstvo, tuhle zlou pakáž, které říkáme lidstvo. Tvrzení, že nám byla dána svobodná vůle to všechno neomluví, pouze přehodí pozornost se snahou vysvětlit, že to není on, který je vinen za tento lidský hnus, ale sám lidský hnus, je vinen za svůj lidský hnus.
6
Myslíte ale, že jste tím pádem vše vyřešili? To si možná myslíte, jenže nevyřešili. Podle vašich teorií se bůh na tohle vše dívá dnes a denně a je mu to vlastní ukradené, neboť nám dal vlastní vůli. Jaká to podívaná pro stvořitele nebe i země, jaké to zajímavé divadlo sledovat to obrovské lidské mraveniště bojů a válek a ještě nazývat všechny zlé nuly svými dětmi. Podle mne, přiřknout zásluhy evoluci by bylo více na místě.
7
Vinit evoluci je pohodlnější. Vinit boha za všechny ty; hrůzy, bouře, zemětřesení, hurikány, sopky, války, epidemie, atd. a ještě nám, nevěřícím dovolíte připsat bohu vinu za evolučně zmršené lidstvo? Bůh má být teoreticky dokonalý, jak tvrdíte a při tom stvořil něco tak nedokonalého a nesnášenlivého jako je člověk a to ještě k obrazu svému. Jen se podívejte na sebe až budete psát nenávistné reakce do mé diskuze. Vezmete si zrcadlo a při psaní se sledujte. Uvidíte vlastního ďábla, jak se snaží zničit jednoho pochybovače. Jste vy plní lásky k bližnímu svému? Ona evoluce, tolik nedokonalá ponechaná náhodnému vývoji by určitě snesla vinu za lidské zmetky. Nemyslíte?
8
Vždyť je to jen evoluce, co od ní chcete? Konečný výsledek se evoluci prostě nepodařil. Musíme se naučit evoluci ovlivnit a předělat lidstvo. Že se to vše nezdařilo, není vůbec chyba boží, ale evoluční. Zatracená evoluce! No co se dá dělat? Bůh nám ji pomůže opravit a upravit. On bude vědět jak na to. Nikdo by ho nevinil za chyby, každý by ocenil jeho snahu nás napravit a poradit. Církev by to měla lehčí a svět by se napravoval snadněji, ale podle jakéhosi rozumného učení o nové fázi našeho budoucího bytí.
9
Lidé by se učili o soutěžení k cestě do nebe, do místa, kde nejsou války, potupování, ubližování, křivdy a ponižování. Kde je jen boží láska, mír, porozumění a soulad. Vina by zůstala na evoluci, láska a dobro by patřilo výhradně bohu a nebi samému a lidé by se snažili možná více usilovněji tuto cestu do nebes podstoupit, neboť kdyby se každý ohlédnul zpět a zvážil co je pro něj lepší, volil by nebe, neboť země je peklo, samá zloba, šizení, ničení a strádání.
10
Když ale si jeden uvědomí a to se nedá vymluvit, že tohle vše stvořil ten, který nás pak zve do svého království věčného a viditelně nedokázal zvládnout jednu malou zeměkouli, jak to potom bude vypadat v jeho věčném království? Když jsi bože pokazil svoje dílo, tak neumíš profesionálně tvořit.
11
Na boží a evoluční pokusy nejsem zvědavý, člověk to byla testovací verze, finální verzí je inteligentní autonomní GVKB robot na dobíjecí baterky. Robot bude vyznamenávat roboty, nejsou na světě už zmetci, tak zde nejsou se zmetky evoluční problémy.
12
Roboti budou v továrně vyrábět roboty a tak zazvonil zvonec, a je definitivní konec lidské materialistické kultury, plné; lží, krádeží, parazitování, příživnictví, dogmat, monopolů, centralizace, protekce, podrazů, zrady, lakomosti, pyšnosti, nepřizpůsobivosti, vandalismu, extremismu, prostituce, závisti, válek, drog, atd.
!12!

reagovat

V diskuzi je 6 příspěvků a shlédlo ji 1132 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

jupitehans

jupitehans | 3. 11. 2019, 12:07:04 | více příspěvků | napsat uživateli

> karlikovak a ty pocháziš z opice!2!

karlikovak

karlikovak | 23. 07. 2019, 20:14:24 | více příspěvků | napsat uživateli

Cloveka stvoril Kouba !1424!

uživatel eliminován | 17. 07. 2019, 17:00:34

> 42.nitram
https://gvkb.blogspot.com/2019/07/ano-silne-chytre-ovlada-to-co-je-slabe.html

42.nitram

42.nitram | 17. 07. 2019, 11:18:23 | více příspěvků | napsat uživateli

ja ne, ..jeste bych musel platit alimenty !1156!!937!

uživatel eliminován | 16. 07. 2019, 07:36:15

> David_87
https://gvkb.blogspot.com/

David_87

David_87 | 15. 07. 2019, 19:54:27 | více příspěvků | napsat uživateli

Další varianta je, že přijde znovu rok nula. Stačí jedna sluneční erupce jako byla r. 1859 a naše současná civilizace se okamžitě vrátí do středověku, bez fungujících telefonů, internetu, navigací a letadel. Nebo se stane to, co už hodněkrát - rozevírající se nůžky mezi bohatými a chudými (jednotlivci i národy) znovu povedou k válce a zmizíme jako Atlantida nebo Egypt. Navíc na Zemi se reinkarnujeme zpátky pořád dokola (dneska už je to zdokumentováno z regresních terapií a NDE). Jak z toho kolotoče ven? Na fcb ve skupině "Duchovní seznamka a povídání" jsem našel odkaz na zajímavé čtení (a je jedno jaké jméno Bohu dáváme, platí to pro všechny lidi) https://uloz.to/!UsmTEOep1Jfp/bhagavad-gita-takova-jaka-je-pdf


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

člověkkanálinformaceminulostposláníporadapočátekkoutsoučasnostvesmírsvětzmetekhistorieživotvědecúsek

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑