Diskuze a otázky - Vše zadarmo?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 10. 02. 2020, 17:51:34 |

!737!
Jeden důchodce mi na lavičce dneska v obchodním domě řekl že nejlépe se lidi měli u nás za Rakousko-uherská monarchie, je to jeho subjektivní pravda, ve skutečnosti se mají lidé nejlépe tam kde se za vše platí cena, kterou určuje aktuální situace, a cena není regulována monopolně státem nebo nadnárodními korporacemi.
!1124!
V konzumní kapitalistické kultuře je vše o cenách za; práci, zboží, služby, atd. pokud je cena malá nebo veliká tak zde jsou problémy, cena je regulátorem pro ekonomiku, v některých kulturách je běžné se o cenu dohadovat u nás se o cenách nedohadujeme a respektujeme ceny které jsou pevně dané.

Kdo nebo co může za to že je cena chybná? Za chybné ceny mohou vždy ti co mají výhody a tak mohou ceny u něčeho snížit a u jiného zase zvýšit, lidi dělají chyby bylo a bude. Mnoho zaměstnavatelů nemůže sehnat zaměstnance, protože nabízí za dělnickou práci málo peněz, mnozí to řeší zaměstnáváním cizinců z východu, jenže tím vzniká mnoho neřešitelných problémů. Máme u nás ceny jako na západě a mzdy jako na východě, a média nám tvrdí že blbá nálada skončila a že se máme lépe.
!1394!

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 294 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑