Diskuze a otázky - Je mír spánek ve kterém se vše připravuje na válku?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 9. 04. 2019, 16:37:25 |

!1!
Civilizace je tam, kde má člověk výhody a jistoty, následkem je nedostatek lásky, proč výhody a jistoty, mají za následek nedostatek lásky? Výhody a jistoty fungují jako tvrdá droga a tvrdé drogy v lidech zabíjejí lásku. Láska je tam, kde něčemu dáme protekci, a v civilizaci jsme dali protekci jenom výhodám a jistotám, ostatní nás už nezajímá.

Neříkám nic nového, už Ježíš Kristus tvrdil, nemůžete sloužit více pánům, jednomu pánu se zavděčíte a ostatní pány tím rozzlobíte, není ten, co by se zavděčil všem, je třeba mít jenom jednoho pána a tím správným pánem je svoboda spojená s rovností, tam kde si lidé nejsou rovní, tam není ani svoboda a demokracie.

Jak vlastně došlo k tomu, že si nejsme rovní? Příčinou byli zbraně, ten kdo měl možnost používat zbraně, ten zbraně použil k tomu, aby získal moc a tím i bohatství. Otroci se nebouřili, protože věděli to, že otrokáři mají zbraně, a pozabíjejí otroky, co se bouří proti otroctví. V době války najednou neplatí zákony, které platí v době míru, najednou se smí zabíjet a mučit, ve jménu vítězství. Mír je spánek, ve kterém se vše připravuje na válku.

Nacisti vraždili v plynových komorách Židy po milionech, šlo o genocidu ve jménu správné rasy. Co když se inteligentní roboti rozhodnou vraždit globálně lidi v plynových komorách po milionech, ve jménu optimalizace a automatizace a tak zde bude globální genocida. V principech je si zde mnohé podobné, dneska jsme jako lidi evolučně nahoře a zítra z nás bude prach a popel.
!5!

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 238 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑