Diskuze a otázky - Jak se vaří zelí? poraďte.

úvodní strana | aktualizovat | dolů

Top-pink-a

Top-pink-a | 11. 09. 2008, 10:14:24 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Máti odjela na dovolenou, a já sem dostala od taťky bojovej úkol, uvařit zelí. !299! tak jsem si koupila to zelí v pytlíku, ale jak dál?? prosím poraďtě !1235!

reagovat

V diskuzi je 45 příspěvků a shlédlo ji 36786 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 18:27:54

> Kekele.Krszbembe
a proč moravský zelí? Protože je nejlepčí !408!!408!!408!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 18:16:58

> Kekele.Krszbembe
tak si slečna může vybrat, má tu receptů 3 prdele !898! !811!

Mispulkaaaa14

Mispulkaaaa14 | 11. 09. 2008, 16:31:07 | více příspěvků | napsat uživateli

mno zelí dáš vařit do vody a přidáš trochu kmínu a vaří se tho asik 30 minut...potom na oleji osmahneš cibuli a na ní přidáš tho zelí ze kterýho sleješ vodu,osolíš a přidáš trochu cukru bo dochutíš podle sebe...mno a pak si tho dochutíš podle svýho...!684!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 16:21:10

proc vsichni delate moravksy zeli? k masu je lepsi klasicky nezahusteny kysely

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 16:20:15

Návod tam není? !1259!!1030!!1350!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 16:19:13

Jurinac to si cejo,ale slecna nerekla zda chce zeli jen kysele a nebo moravske,pokud ho chce moravske tak zahustit,pokud chce jen kysele tak ho nejdrive nakrajej,prisol,pridej kmin a a vodu a jemne povar,kdyz je mekke,tak ho zced a podavej

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 16:16:46

Tak tO fakt nevim !1018!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 15:23:01

recept viz. chua_nitka.....ten je akorát, a nedá se na něm nic zkazit....moje italská kamarádka do něj dává ještě i kapku bílýho vína, a je fakt, že to je prima nápad...ale to se pak musí zelí i víc dosladit, vínem to chytí jinou chuť, no...

mnamka.

mnamka. | 11. 09. 2008, 15:12:52 | více příspěvků | napsat uživateli

> JitkaDvorakova
kecko...s googlem se vaří nejlíp. mám to vyzkoušený...!1358!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 15:11:30

v pytlíku chchh

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 15:10:20

nevěř ňamkovi,dělá si z tebe s tím gůglem prdel...!2!

mnamka.

mnamka. | 11. 09. 2008, 15:06:57 | více příspěvků | napsat uživateli

ty voe, to už všichni zapomněli na google?? myslíš, že na tom líbku najdeš všechny odpovědi? ste jak natvrdlý..
.
kdyby sis to někde vygooglovala, tak to máš i bez blbých keců a můžeš si bejt jistá, že si z tebe nikdo nedělá prdel...!1286!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 14:52:06

jéééjda..to by mě taky zajimalo!764!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 13:40:36

první nech zpěnit cibulku, dej na to zelí, osol, dej cukr...nech dusit. Až to změkne tak to zahusti škrobem rozdělaným ve vodě..!5!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 13:31:00

BURTON4ever: no ty wle... si myslíš, že v šestnácti jsem to uměla?
To se s tím jako holky naroděj nebo co???

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 13:26:02

no ty wle..aby holka neumela uvarit zeli....!663!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 13:22:24

Hm, takže: Ze zelí vylej tu kyselou vodu a dej si ji bokem, budeš ji potřebovat později. Zelí můžeš nakrájet, ať tam nejsou velké kusy. Dej to do hrnce, osol, okmínuj, přidej vodu. Přidávám ještě 2 bobkové listy a 5 kuliček nového koření. Pak to vař až je to měkké a hlídej, aby se všechna voda nevypařila a nepřipálilo se to.
Až je to měkké a není tam skoro žádná voda, tak nakrájej velkou cibuli, osmaž ji na pánvičce dozlatova a pak zamíchej do zelí. Můžeš to zahustit nastrouhanou syrovou bramborou nebo jíškou nebo obojím. Té jíšky ne moc, dává tomu chuť, ale když ji dáš moc, je to blemtanina.
No a pak můžeš dochucovat - cukr krystal, kmín a ta kyselá voda ze zelí. No a doladíš to, aby ti to chutnalo !1!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 13:20:05

Dej ho do hrnce, přidej trochu vody. Až tam budeš mít vodu na dně, tedy tesně před vyvařením, osmaž cibulku a přidej ji do zelí, zamíchej, přidej cukr podle chuti a je to. Mnam

Cenzure.Raras

Cenzure.Raras | 11. 09. 2008, 13:00:35 | více příspěvků | napsat uživateli

!2!ho tatínkovy nabíj do skla..

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 12:36:34

Hoď zelí do hrnca,přidej dvě deci červenýho vína,jalovec,kmín,sůl,trochu černýho piva,nahoru hoď půlku kuřete a dvě dvě bílý klobásy,a celej šukrut zapeč v troubě,aby byl přesně takovej, jak mají v Alsasku rádi...!923!!6!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 12:08:16

Existuje kniha"Receptury"tam to zjistis...

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 12:07:55

vaří se perník, zelí se hulí !2!

Werush.88

Werush.88 | 11. 09. 2008, 11:43:07 | více příspěvků | napsat uživateli

co je to vařit?

vachi_88

vachi_88 | 11. 09. 2008, 11:38:20 | více příspěvků | napsat uživateli

boha moj !935! Tebe bych chtěl mít doma !20!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 11:35:26

Kup si knížku Vaříme s konopím. !511!

Hani.

Hani. | 11. 09. 2008, 11:28:20 | více příspěvků | napsat uživateli

čekni kuchařku nebo najdi na netu ne??

t32k

t32k | 11. 09. 2008, 11:23:37 | více příspěvků | napsat uživateli

amateri

spanky_92

spanky_92 | 11. 09. 2008, 11:16:44 | více příspěvků | napsat uživateli

přidáš trošku vody, trochu cukru, sůl a vaříš než to změkne !1424!

Belialka

Belialka | 11. 09. 2008, 11:12:29 | více příspěvků | napsat uživateli

do hrnce.. přidej trochu vody ať se nepřipeče.. přidej cukr ať není tak kyselé,kmín,osol a počkej až se ohřeje... jinak máma do něj přidává nastrouhaný jablíčko,to je dobrý.. zjemní chuť..!1300!!1286!

uživatel eliminován | 11. 09. 2008, 11:10:29

Jurinac: jíšku do zelí? Pak je z toho ta sračkovitá kaše...ble...

předchozí | 0 | 30 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

zelíúkolpytlíkdovolenátaťkamátibojovejporaďtě

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑