Diskuze a otázky - Jak najít duchovního učitele?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 30. 01. 2020, 20:20:29 |

!12!
Milé děti vše zde jsou nádoby ve kterých jsou tekutiny, největší nádobou je Absolutno a v této nádobě je nekonečně mnoho nádob ve kterých jsou tekutiny, pokud se nádoba rozbije tak je zde problém nebo nemoc a smrt. Proč se nádoby rozbíjejí a tak zde jsou problémy a smrt? Všechny nádoby jsou křehké a tak stačí málo a nádoba se rozbije. Naše hlava je nádobou na vědomosti díky kterým můžeme pracovat a nebo dělat to co se nám líbí.
!31!
Jelikož je zde vše co je živé dočasně, tak je zde snaha o rozmnožování a s rozmnožováním je mnoho problémů, pokud se určitá forma života nedokáže úspěšně rozmnožovat, tak ta forma života brzo evolučně zanikne. Všemu zde kraluje situace, pokud je nějaká forma života ve špatné situaci tak přichází nemoc a smrt.
!905!
Možnosti jednice jsou limitované situací ve které se jedinec nalézá, toužení se tak stává pro jedince soužením a následkem je zbabělý útěk před zlou situací do; drog, snů, pohádek, ideálů, atd. jenže nikdo přes zlou situací neuteče a tak se lidi dostávají do začarovaného kruhu chybných závislostí.
!1124!
Jelikož vše v nás a okolo nás jsou jenom tekutiny, a zde není pevný bod a vše je zde jenom dočasnou iluzí, často je zde naivní a marná snaha o vytvoření pevného bodu u morálky nebo zákonů, to je stavění domu na písku. Mnozí hledají správného duchovního učitele který nelže, jenže takový učitel zde nikdy nebyl a nikdy zde ani nebude, protože každý je jenom loutkou kterou ovládá situace.
!973!
Pokud bychom dali všem lidem do hlavy kontrolní čip který by zablokoval lidem možnost lhát, tak by se naše kulturní civilizace zhroutila, a lidi by měli holý zadek a jedli by z ruky do huby. Lež zde byla evolučně už před evolučním vznikem člověka, lež je kaskadér který zastupuje pravdu v rizikové situaci, ve víně je pravda, protože alkohol z nás dělá opice, co neumí být pokrytecké.
!1394!

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 271 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑