Diskuze a otázky - ISLÁM ?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 00:05:27 |

"...Existuje pouze jeden Bůh ... a Mohamed je jeho prorok..."

... nemůžu si pomoct, ale čím více o tom přemýšlím ... příjde mi to, jako že si nějaký velký Arabský panovník jménem Mohamed chtěl zajistit neomezenou moc a proto se rozhodl stát přímým božím prorokem.

A tudíž se stát neomezeným vládcem, protože kdo by se přece ve starověku protivil samotné vůle boží.

:)

a nějak se to chytlo ... že ?

reagovat

Nejlepší odpověď podle uživatelů

mesaiah

mesaiah | 1. 01. 1970, 01:20:30

> _Amela_
ano povrchnost...bohužel...což mne neskutečně nasírá, že v dnešní době je většina lidí médii tak zdebilnělá, že je schopna jen tohodle... Bohajeho vždyť teroristi jsou úplně všude...A upřímně,kdyby mi nějací debilní Američani vpadli do mé země,drancovali ji,bránili mé víře,okrádali a znásilňovali můj lid atd...Tak budu taky terorista... Jak se říká,když to nejde po dobrém,tak po zlém to jde vždy

V diskuzi je 90 příspěvků a shlédlo ji 1081 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 1. 01. 1970, 01:20:30

islám moj bože !898! psychouši

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 10:18:38

> iq-Tom-iq
Král Balduin vedl dokonce několik výprav do Egypta se střídavými úspěchy, avšak roku 1124 křižáci taktak odrazili egyptský nájezd od samotných jeruzalémských bran. V roce 1141 došlo ke katastrofě u Edessy, kterou dobyl muslimský vojevůdce Zangi, takže papež vyhlásil druhou křížovou výpravu. Ta proběhla v letech 1149 - 1189. Křižácké státy byly vystaveny rostoucímu tlaku Zangiho syna Nur-ed-dina, avšak úhlavním nepřítelem křižáků se stal Saladin, jenž pod svou vládou sjednotil Sýrii a Egypt a vyhlásil svatou válku nevěřícím. Porazil jeruzalémského krále Guye v bitvě u Hattinu 4. července 1187 a 2. října dobyl Jeruzalém. Křižáci ale udrželi Akru. Třetí křižácká výprava byla uspořádána v letech 1189 - 1192. V čele stanuli takoví vojevůdci jako císař Fridrich I. Barbarossa a anglický král Richard Lví srdce. Právě Richard rozlomil obklíčení Akry a vytáhl přes Askalon na Jeruzalém. Saladin se bránil taktikou spálené země a Richard uznal, že Jeruzalém je mimo jeho dosah. Uzavřel se Saladinem přiměří, které dovolovala křesťanům návštěvu svatých míst.

Poté došlo ještě ke čtyřem křižáckým výpravám a ke znovuzískání Jeruzaléma, jeho ztrátě na úkor mameluků (islámských Tatarů) a vše skončilo vyklizením pozic roku 1396. Nicméně tyto válečné kontakty přinesly Evropě znovuobjevení zapomenutých antických znalostí prostřednictvím Arabů a nové poznatky v oblasti astronomie, (al)chemie a medicíny .
Seldžučtí Turci.

jinak zajímavá úvaha od člověka, který tomu na rozdíl od tebe docela rozumí:
"Pro první a druhé století bych se držel názoru Mr. Connolyho: Nemáme zprávy o tom, že by během principátu v legiích sloužili křesťané, neboť první křesťané byli pacifisté...
Ve třetím stol. už bylo křesťanství na vzestupu a následné tažení Constantina velikého lze s nadsázkou označit za první křížovou výpravu :-))
Přestože se jednalo o prachsprostý boj o trůn"

takže hledej dál, synku:-))

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 10:13:38

> iq-Tom-iq
když už se tu chceš ohánět datama.....tak by se to chtělo v tom googlu podívat i dále po časové ose...

tady menší výtah, nevytržený z kontextu (a ať jsem hledal, jak jsem hledal v chytrých knížkách - rok 634 jsem nikde pod pojmem "svět dobyt islámem" opravdu nenašel :-)))). Už jen z toho titulu, že pokud byli Arabové při smyslech a nějaké té inteligence (jako že byli), tak se nejprve starali o svoje "vnitrostátní" věci a o stejdnocení kmenů.

"Za vznik islámu se pokládá rok 622, kdy Mohamed musel uprchnout do Medíny. Ale roku 630 se do Mekky vrátil jako vítěz a ještě do konce života sjednotil pod svou vládou většinu Arábie. Ihned po jeho smrti vznikla teokratická státní forma islámského státu - kalifát, a již první kalifové, Abú Bakr (632 - 634) a Umár (634- 644), se považovali za světské i duchovní vládce všech muslimů. Muávija I. (661 - 680) pak přenesl sídlo panovníků z Medíny do Damašku, neboť Sýrie byla mnohem vhodnější základnou pro další výboje.

Hlavní příčinou prudkého rozšíření islámu byl fanatismus, vyvolaný charismatickým vedením Mohameda a principy jeho učení, které slibovaly věčnou rozkoš v nebi těm, kdo zemřou ve svatých válkách proti nevěřícím. Žádné jiné náboženství nebylo nikdy schopno inspirovat tolik lidí, tak důkladně a tak nadšeně, aby vůbec nedbali smrti a osobního nebezpečí v bitvě - tolik citát z "The Harper encyclopedia of military history" Trevora N. Dupuye.

Rychlost islámských výbojů pak byla nejen ohromující, ale i ochromující. Arabům netrvalo ani padesát let, aby pronikli napříč severní Afrikou ke Gibraltaru a roku 711 vpadli do Hispánie v počtu 7 tisíc mužů pod vedením Tárika ibn Zájida, jenž 19. července v bitvě u Guadelete porazil vizigótského krále Rodericha, ač měl 90 tisíc mužů. Roku 712 pak Músa dokončil Tárikův úkol a dobyl celou Hispánii až na drobné enklávy v horách Asturie.

Bitva u Tours (732).
Byl to arabský vojevůdce Abd ar-Rahmán, který vedl islámské vojsko v počtu 50 tisíc do Francie, do tehdejšího království Aquitánie. Proklouzl se svou jízdní armádou Berberů a Maurů po západním svahu Pyrenejí u Irunu a porazil krále Euda, který prchl do Austrasie k franckému králi Karlu Martelovi, přísahal mu věrnost a požádal ho o pomoc. Karel přerušil tažení v horním Podunají a jižně od Loiry začal ohrožovat maurský postup na sever. Část Maurů oblehla město Poitiers a předvoj Abd ar-Rahmánovy armády se k nim začal stahovat i s kořistí. K bitvě došlo někdy počátkem října 732. Ze skrovných záznamů vyplývá, že Rahmán sváděl ústupový boj za neustálého Karlova dotírání, takže muslimům nezbylo, než se někde u řeky Vienne, mezi městy Tours a Poitiers, Karlovým železným jezdcům postavit. Počet vojsk neznáme, Karel měl pěchoty a jezdectva stejně, především ale válčil proti Maurům již 20 let a znal jejich slabiny i silná místa. Přikázal proto svým jezdcům sesednout a zformoval je do pěší obrněné falangy, která pak odrazila všechny útoky lehké maurské jízdy a způsobila jí obrovské ztráty. Tato bitva se počítá mezi nejvýznamnější vítězství křesťanské Evropy a spolu s porážkou Maslamy a Sulajmána před Konstantinopolí (718) od byzantského císaře Lva III. zastavila islámskou expanzi a poskytla Evropě několik století na růst a vývoj.

Evropa vrací úder.
Konsolidace poměrů umožnila křesťanům, aby zahájili reconquistu - zpětné dobývání Hispánie. Navarrský král Sancho III. Veliký dobyl Kastilii, Leon a Barcelonu, takže se roku 1027 stal vládcem celého křesťanského španělska. Následovalo 450 let válek, než jeho následovníci, Isabela Kastilská a Ferdinand Aragonský v lednu 1492 dobyli Granadu jako poslední arabský opěrný bod na Iberském poloostrově. Vedlejším plodem tohoto vítězství bylo pak objevení Nového světa, neboť Kolumbus využil euforii, která po vítězství na královském dvoře zavládla. Slabost Maurů umožnila již dříve Portugalcům přenést boj do Afriky. Roku 1415 dobyli Ceutu, ale v roce 1437 byli odraženi u Tangeru. Nicméně si otevřeli cestu na Atlantik, prolomili arabskou závoru a tvrdošíjně postupovali podél afrického pobřeží na jih, až objevili cestu do Indie, blokovanou po porážce křižáků v Palestině týmiž Araby.

Křižácké výpravy byly jenom zrcadlovým odrazem vojenského úsilí muslimů, křesťanským "džihádem" za svatá místa v Palestině. První křižácká výprava proběhla v letech 1096 - 1099 s málo upřímnou pomocí Byzance. Křesťané se kupodivu v Palestině zachytili a založili zde křesťanské království v Jeruzalémě. Král Balduin vedl dokonce několik výprav do Egypta se střídavými úspěchy, avšak roku 11

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 10:08:44

Beru je vuci postoji k Izraeli...Proto zacnu asi nosit Palestinu...!1!

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 09:55:53

iq-Tom-iq:
"1 kříž. výprava - 1095
tažení muslimu do celého světa - 634"
!1417!!1417!

Dobrý nápad mít nick s názvem něčeho, čeho se Ti nedostává. !20!

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 09:53:51

vivalaresistanc:
Dovolím si parafrázi - kolik bohů má křesťanství? a kolik je kromě Krista mesiášů? a kolik lidí kromě papeže jsou na zemi "zástupci" boha? Není to snad to samé?
Mohamed byl asi takový "vládce" jako Ty.. dobrovolně odešel do asketismu. A většina teologických spisů byla sepsána až po jeho smrti...dáávno po jeho smrti.
lol, vrať se do skladu. !5!

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 09:23:44

..................................

Jenik_

Jenik_ | 24. 12. 2008, 09:01:04 | více příspěvků | napsat uživateli

Teroristi... To slovo je od roku 2001 odpovědí na všechno.

uživatel eliminován | 1. 01. 1970, 01:20:30

Islam neni zhoubou, to jsou ti muslimove, kteri si interpretuji Koran po svem, stejne jako cirkevni predstavitele Bibli...

Jenomže nesmíte zaměňovat církev s náboženstvím, to jsou dvě různý věci. Žádné náboženství nemá agresivní smýšlení, to církve se snaží manipulovat s lidmi v zájmu získání moci a zastrašují bohem. V minulosti se tak chovala křestanská cirkev, nyní to samé dělá muslimská.
Jestli je bůh, tak se chytá za hlavu co všechno se v jeho jménu hlásá a k jakým blábolům se církevní představitelé schylují.!5!

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 02:22:39

Bezvadný, ještě popátrej, jestli se už nepřestěhoval do evropy!383!!383!

iq-Tom-iq

iq-Tom-iq | 24. 12. 2008, 02:21:41 | více příspěvků | napsat uživateli

1 kříž. výprava - 1095
tažení muslimu do celého světa - 634

iq-Tom-iq

iq-Tom-iq | 24. 12. 2008, 02:09:12 | více příspěvků | napsat uživateli

> Kwon
Nápodobně : ) Jo a jen tak mimochodem světová válka je taková do které jsou zataženi všichni , ČSR ji taky nezpůsobila a byla do ní zatažena : )

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 02:06:30

> iq-Tom-iq
ty jsi vážně kus debila....který se opravdu potká jen na Štědrý den:-))))))

iq-Tom-iq

iq-Tom-iq | 24. 12. 2008, 02:05:09 | více příspěvků | napsat uživateli

> mesaiah
Prostuduj si ji sama prosimtě , zřejmě v tom v hlavě nemáš moc pořádek.

mesaiah

mesaiah | 24. 12. 2008, 02:02:38 | více příspěvků | napsat uživateli

> iq-Tom-iq
PS...s křížovýma výpravama radši už vůbec nepruď,protože stačí vidět,cos napsal a je vidět, že hovno víš...Prostuduj si trochu historii ano! Sbohem...

iq-Tom-iq

iq-Tom-iq | 24. 12. 2008, 02:02:35 | více příspěvků | napsat uživateli

No děte už vy fantasticka trojko. : )

iq-Tom-iq

iq-Tom-iq | 24. 12. 2008, 02:01:59 | více příspěvků | napsat uživateli

> mesaiah
Zase ta tvoje fantazie a dokonce už i nadávky , klesáš děvče klesáš.

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 02:01:54

holky dobrou ...Allahu Akhbar!

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 02:01:16

Kwon:Dobrou noc ...!1300!

mesaiah

mesaiah | 24. 12. 2008, 02:00:53 | více příspěvků | napsat uživateli

> iq-Tom-iq
nikde není řečeno,že když jsem ateista,nesmím se žádného vyznání zastávat...Vraž si facku a jdi spát, idiotku...Chápu tě,jsi asi nasraný,že ti zítra ježíšek přinese málo dárků

iq-Tom-iq

iq-Tom-iq | 24. 12. 2008, 02:00:42 | více příspěvků | napsat uživateli

> Kwon
Haha těma křížovýma výpravam si mě pobavil. Víš co to byl takový zelený šíp?

iq-Tom-iq

iq-Tom-iq | 24. 12. 2008, 01:59:34 | více příspěvků | napsat uživateli

> _Amela_
Ty jsi pro mě klesla ještě níž , to stejné můžu říct taky.

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 01:59:34

mesaiah:Přesně ták...Taky dobrou noc slečno!1300!

iq-Tom-iq

iq-Tom-iq | 24. 12. 2008, 01:58:40 | více příspěvků | napsat uživateli

> mesaiah
Seš ateista ale nějakého náboženství se zastáváš....Meleš jedno přes druhé prosimtě a tím že jsem omezené dítě co v nich vidí jen teroristy se tu oháněl jeden z vás a ty si s tím souhlasila , takže žádný rozdíl.

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 01:58:19

iq-Tom-iq:Už si klesnul k trapnosti.. Nepotřebuju někomu jako jsi ty něco dokazovat jsi děťátko nerozumný

uživatel eliminován | 24. 12. 2008, 01:57:41

> iq-Tom-iq
jsi jednička!2!!2!!2!

mesaiah

mesaiah | 24. 12. 2008, 01:56:47 | více příspěvků | napsat uživateli

nemíním se tady zbytečně nasírat něčími omezenými názory...

> _Amela_
Dobrou noc slečno ;)

iq-Tom-iq

iq-Tom-iq | 24. 12. 2008, 01:56:21 | více příspěvků | napsat uživateli

> _Amela_
Došly argumenty? Nejsi schopná odpovědět? Chápu....

iq-Tom-iq

iq-Tom-iq | 24. 12. 2008, 01:55:30 | více příspěvků | napsat uživateli

> Kwon
Na začátku ses tu oháněl větou - pro hlupáka, každy hloupý , teď s ní ukončím naši konverzaci. konec

Deivid8

Deivid8 | 24. 12. 2008, 01:55:18 | více příspěvků | napsat uživateli

http://www.youtube.com/watch?v=0zVwUAh2QSc&feature=channel_page

předchozí | 0 | 30 | 60 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

prorokstátmohamedvůlepříjdevládcestarověkpanovníkbůhjménoislám

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑