Diskuze a otázky - Instalace Windows 10 číslo 1903

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 1. 03. 2019, 05:43:39 |

!54!
Jakmile začal Březen tak se to nainstalovalo, naštěstí mám rychlý počítač tak to dlouhou netrvalo u starších počítačů to bude trvat hodinu.
!11!
Příští feature upgrade Windows 10 si bude rezervovat 7 GB z prostoru úložiště na PC, aby zajistil správné zpracování aktualizací do budoucna, oznámil Microsoft.
!11!
Tento prostor na disku, nazvaný „rezervované úložiště“ (Reserved storage) bude alokován od příští aktualizace systému, kterou Microsoft pravděpodobně nazve „Windows 10 April 2019 Update“ a ve formátu rrmm pojmenuje 1903. Distribuce tohoto feature upgradu začne v březnu.
!11!
„Naším cílem je zlepšit každodenní fungování vašeho PC zajištěním nepřetržitého přístupu funkcí OS k diskovému prostoru,“ napsal v příspěvku na blogu společnosti ze 7. ledna Jesse Rajwan, programový manažer skupiny úložišť a souborových systémů.
!11!
Ačkoliv se Rajwan dotknul několika záležitostí, pro něž může být rezervované úložiště nakonec užitečné, zdůraznil funkci novinky právě při aktualizacích a upgradech.

„Každá aktualizace dočasně vyžaduje nějaké volné místo na disku pro stahování a instalaci. Na zařízeních s rezervovaným úložištěm využije aktualizace nejdříve právě tento rezervovaný prostor,“ napsal Rajwan.
!11!
Komprimované soubory, tvořící aktualizaci, potřebují prostor na disku, aby se mohly rozbalit. Zároveň si updaty v průběhu procesu instalace vytvářejí dočasné soubory. V ideálním případě jsou tyto soubory po splnění svého účelu smazány. (Rezervovaný prostor není určený k zálohování předchozí verze Windows 10, která je v průběhu prvních 30 dní po aktualizaci uložena, aby se k ní uživatel mohl v případě nespokojenosti s verzí novou vrátit.)
!11!
Rezervované úložiště implementováno jako výchozí u všech PC s předinstalovanou verzí 1903 nebo novější nebo u čisté instalace verze 1903 a novější, například při zásahu IT oddělení.
!5!

reagovat

V diskuzi jsou 2 příspěvky a shlédlo ji 733 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 10. 03. 2019, 07:46:38

> mluno
U linuxu je problém s nedostatkem programů a ovladačů, zkus distribuci
https://mxlinux.org/

mluno

mluno | 8. 03. 2019, 17:04:14 | více příspěvků | napsat uživateli

Ještě že mě tohle netrápí. Než abych se pekloval s nějakýma desítkama, radši jsem si do nového počítače nechal dát linux (na starých jedu samozřejmě s těma windousama počínaje 2000 (starší snad už nemáme) a konče sedmičkama).
Pracuje se v něm stejně dobře a nemusím se třást strachy, kdy se zase něco podělá nebo rozhází kvůli aktualizaci. Na IT oddělení co pamatuju každému windows rozmlouvají, ale asi už rezignovali na nějaké přesvědčování, podle toho, co vím z vyprávění od starších kolegů.


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

windowsúložištěpočítačaktualizacemicrosoftupgradereservedsystémbudoucnoinstalacehodinastoragefeaturediskprostorbřezenčíslomámastaršízpracování

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑